Joni Salovaara

MMA Team 300

18-10-0, 2 NC

178cm / 65,8kg

Finland, Tampere

Lisätietoa

Pääottelu

65,8 kg

Alex Gilpin

Chosen Few Gym

10-1-0

170cm / 65,8kg

USA, Madison

Lisätietoa

L
Win method:
Unanimous Decision
W

CAGE 41: Shooton kaksinkertaisen Euroopan mestari Matteus Lähdesmäen paluu

30.10.2017

 

CAGE 41 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA 25.11.2017:

SHOOTO-LIITON KAKSINKERTAISEN EUROOPAN MESTARI MATTEUS LÄHDESMÄEN PALUU ILLAN TOISESSA PÄÄOTTELUSSA

Lauantaina 25.11.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 41 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa kaksinkertainen Shooto-liiton Euroopan mestari Matteus Lähdesmäki tekee paluun kilpakehiin illan toisessa pääottelussa ja kohtaa voittamattoman tsekkiläisen Roman Dikin.

30-vuotias hyvinkääläinen Matteus Lähdesmäki on yksi vapaaottelun suomalaisista pioneereista. Lempinimellä "Teini" tunnettu Lähdesmäki aloitti ammattilaisuransa 17-vuotiaana vuonna 2004 ja on sen jälkeen otellut 25 kertaa mm. Japanissa, Kanadassa, Tanskassa, Ruotsissa, Italiassa, Libanonissa, Bahrainissa ja Arabiemiraateissa. Arvostetun Japanilaislähtöisen Shooto-liiton Euroopan mestaruuden Lähdesmäki voitti vuosina 2009 ja 2011. Erityisen vaaralliseksi hän on osoittautunut mattokamppailussa ansaiten 13:sta voitostaan 11 kuristuksin ja luovutusottein. Voitettujen otteluiden lopetusprosentti onkin erittäin korkea 85%. Lähdesmäen edellinen ottelu on vuodelta 2014. Paluuottelussaan CAGE 41-tapahtumassa Lähdesmäki kohtaa voittamattoman tsekkiläisen Roman Dikin.

Pitkän ottelutauon taustalla oli monia syitä.

- En koskaan päättänyt lopettavani, mutta silloin 3,5 vuotta sitten kotona oli vastasyntynyt lapsi, piti käydä töissäkin ja brasilialaisen XCF-organisaation kanssa solmittu sopimus ei ikinä kunnolla käynnistynyt kun he eivät löytäneet minulle otteluita. Otteleminen ei tuolloin kyllä olisi ollutkaan helppoa sovittaa arkeen. Vajaa vuosi sitten katsoin kotona Cagea kun syttyi jano palaamiseen ja postasin Facebookin, että jos tulee tuhat tykkäystä niin palaan ottelemaan ja tavoitehan täyttyi nopeasti, Lähdesmäki kertoo.

- Dikistä en tiedä juuri muuta kuin, että hän on 10cm minua pidempi ja ilmeisesti ulottuvampi. Kuitenkin monipuolinen kaveri on kyseessä ja pystyssä tykkää lyödä hirveitä heijareita. Sen verran yleensä katson, että tiedän onko vastustaja pysty- vai mattomiehiä, mutta liikaa en lähde analysoimaan. Kaikkeen täytyy kuitenkin aina varautua ja oma valmistautuminen on mennyt hyvin. Tekeminen on maistunut ja sparrit Suomen kärkiukkojen kanssa on menneet hyvin, Lähdesmäki arvioi.

Tsekin Havirovista kotoisin olevan 21-vuotiaan Roman Dikin ura on alkanut vakuuttavasti hänen voitettuaan kaikki 5 otteluaan. Voitoista 3 on tullut kuristuksella, yksi tyrmäyksellä ja yksi tuomariäänin. Nuoren tsekin ottelutahti on poikkeuksellinen kiivas; kaikki ammattilaisottelut on käyty viimeisen vuoden aikana ja hänet on rankattu painoluokkansa toiseksi Tsekissä. Nuoresta iästään huolimatta Dikillä on pitkä kamppailu-urheilutausta. Hänellä on nyrkkeilyssä 5-1 ottelusaldo pitäen sisällään voiton aiemmasta Tsekin mestarista ja hajaäänitappion nykyiselle mestarille. Lisäksi kilpailukokemusta Dikillä on amatöörivapaaottelussa, thainyrkkeilyssä ja potkunyrkkeilyssä sekä kaksi kultamitalia Tsekin painonnoston mestaruuskilpailuista. 

Dik arvostaa vastustajaansa ja näkee tulevan ottelun suurena mahdollisuutena itselleen.

- Lähdesmäki on erittäin kokenut ottelija joka on kohdannut korkeatasoisia vastustajia läpi koko uransa. Sen vuoksi odotan tätä ottelua suurella innolla. Pääsen todistamaan taitoni arvostetussa Cage-promootion häkissä kovaa vastustajaa vastaan. Ottelun kulusta en halua paljastaa mitään etukäteen, se olkoon yllätys, Dik kommentoi.

Lähdesmäki suhtautuu tulevaan otteluun rutinoituneen ottelijan rauhallisuudella.

- Tervetuloa Suomeen ja ottelemaan Dikille. Kyse on kilpailusta, ei minulla ole mitään häntä vastaan. Häkissä nähdään ottelupäivänä kumpi on vahvempi omalla osa-alueellaan. Ei varmaan mennä ensimmäistä erää pidemmälle. 2-3 minuuttia ja tullaan pois sieltä - Joko kuristan tai sitten hoitelen muuten matossa pois, Lähdesmäki povaa.

PÄÄOTTELUSSA JONI SALOVAARA KOHTAA AMERIKKALAISEN CFFC-MESTARI ALEX GILPININ.

CAGE 41 MMA AMMATTILAISVAPAAOTTELUA

HELSINGIN KULTTUURITALOLLA LAUANTAINA 9.9.2017 kLO 18.
 

Reittihaku