Joni Salovaara

MMA Team 300

18-10-0, 2 NC

178cm / 65,8kg

Finland, Tampere

Lisätietoa

Pääottelu

65,8 kg

Niklas Bäckström

Allstars Training Center

10-2-0, 1 nc

183cm / 65,8kg

Sweden, Stockholm

Lisätietoa

L
Win method:
Unanimous Decision / Kaikin tuomariäänin
W

CAGE 37: Maailmanmestarin odotettu debyytti

03.11.2016

 

 

CAGE 37: Maailmanmestarin odotettu ammattilaisdebyytti


Kamppailuvuoden odotetuin ammattilaisdebyytti nähdään CAGE 37 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa Helsingin Kulttuuritalolla 26. marraskuuta, kun 19-vuotias tuore vapaaottelun maailmanmestari Abdul ''Abba'' Hussein ottelee ensimmäisen ammattilaisottelunsa brasilialaista Andre Colazingaria vastaan.

Amatöörinä käytännössä kaiken mahdollisen saavuttanut Espoon Kehähaita edustava Hussein on edennyt  ainoastaan kaksi vuotta kestäneellä vapaaottelu-urallaan räjähdysmäisen nopeasti. Maailmanmestaruuden lisäksi Husseinin 17 voiton ja yhden tappion ottelusaldo sisältää myös Euroopan mestaruuden ja useita Suomen mestaruuksia.

Kovassa seurassa Espoon Kehähailla mm. Joni Salovaaran, Mikael Silanderin ja Janne Elonen-Kulmalan kanssa harjoitteleva Hussein ei koe ammattilaiseksi siirtymisen muuttavan paljoakaan.

- Valmennustiimi oli sitä mieltä, että olen valmis ammattilaiseksi. Valinta ei ollut vaikea vaikka tarjouksia oli useita. On tosi hienoa päästä debytoimaan Cageen. Fiilikset on hyvät ja tulen olemaan iskussa ottelupäivänä. Valmistautuminen otteluun on käytännössä samanlaista kuin aiemminkin. Oikeastaan ainoa ero on, että nyt sparrataan hiukan pidempiä eriä. Henkisesti kyse on ihan samasta hommasta, Hussein valottaa.

Husseinia vastaan asettuu Roomassa asuva Brasilian Andre Colazingari. Colazingarin ammattilaissaldo kattaa yhden ensimmäisen erän kuristusvoiton ja yhden tappion teknisellä tyrmäyksellä.

Hussein pitää Colazingaria hyvänä vastustajana.

- Colazingari on vahvan oloinen judotaustainen ukko. Näyttäisi olevan ihan hyvä matossa. Itse olen monipuolinen ja  vastustajaa parempi joka positiossa. Siihen se kaveri ennen pitkää katkea, arvioi Hussein.

Espoolaisottelijalta tavoitteita ja vahvuuksia kysyessä, tulevat vastaukset kuin apteekin hyllyltä.

- Tavoitteeni on olla mestari omassa painoluokassa maailman kovimmassa organisaatiossa. Ensi vuodelle tavoitteena on ottaa mahdollisimman monta matsia ja voittaa kaikki. Vahvuuteni vapaaottelijana on monipuolisuus. Pystyn voittamaan matsit mistä tahansa positiosta, oli se sitten pystyssä tai matossa. Se mikä minut erottaa muista ottelijoista on se, että olen valmis tekemään enemmän töitä kuin kukaan muu unelmani eteen, Hussein vakuuttaa.

Käytännön osoitus Husseinin valmiudesta tehdä töitä ja uhrauksia menestyksensä eteen on MM-kullan voittaminen juuri ramadan-paaston loputtua. Hussein ei voinut kuukauden kestävän ramadan-paaston aikana syödä ennen auringonlaskua, mikä vaikeutti harjoittelemista merkittävästi. MM-kisojen kannalta oleellisin harjoittelujakso oli siis Husseinin kannalta vaikein matalien energiatasojen vuoksi. Paasto loppui 5 päivää ennen kisojen alkua.

- Oli se vaikeaa, mutta en stressanut asiaa enempää, koska tiesin, että ei kukaan pysy kyydissä vaikka kuinka joutuisin antamaan tasoitusta. Ja kultaahan sieltä tuli, Hussein summaa.

Tapahtuman pääottelussa nähdään vuoden kovin Pohjois-Eurooppalainen kohtaaminen kun Joni Salovaara saa vastaansa UFC-veteraani Niklas Bäckströmin.

CAGE 37 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla marraskuun 26. päivä klo 18 alkaen.

 FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE

Reittihaku