Rytöhonka ja Hutrov kohtaavat Suomi–Viro-maaottelussa

08.11.2019Rytöhonka ja Hutrov kohtaavat Suomi–Viro-maaottelussa

Helsingin Markus "Master Colombo" Rytöhonka kohtaa Viron Alar Hutrovin Kulttuuritalon CAGE 49 -vapaaottelutapahtumassa lauantaina 30. marraskuuta. Luvassa on kahden aggressiivisen ja monipuolisen vapaaottelijan kohtaaminen.


CAGE 47 Markus Rytöhonka vs Sten Saaremae

Moukarimies

Painavista lyönneistään tunnettu 27-vuotias Primus Fight Teamia edustava helsinkiläinen Markus Rytöhonka voitti amatöörien SM-kullan vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisura alkoi kovalla haasteella; ensimmäinen vastustaja oli nykyään UFC:ssä otteleva Makwan Amirkhani. Rytöhonka tahkosi ammattilaisuransa aloitusvuonna viisi ottelua nopealla tahdilla.

Lupaavasti alkanut ura keskeytyi kuudeksi vuodeksi olkapäävamman vuoksi. "Master Colombo" teki paluun vuonna 2017 ja on ottanut kolme voittoa ja yhden tappion ammattilaisuransa "toisessa osassa". Yhtä vaille kaikki voittonsa tyrmäyksin ottanut Rytöhonka harjoittelee määrätietoisesti mm. Anton Kuivasen kanssa ja panostaa nyt uraansa täysillä. Ottelutyyliltään helsinkiläinen on aggressiivinen ja kovakuntoinen painija, joka ei arastele heittää hanskaa ilmaan marssiessaan vastustajaansa päin. Nyrkit viuhuvat myös matossa kovalla tahdilla, kun vastustaja on saatu paiskattua selälleen.

Huhtikuussa Rytöhonka kohtasi tulevan vastustajansa Hutrovin harjoituskaveri Sten Saaremäen. Voitto karkasi lahden eteläpuolelle enemmistöäänin.

– Lähdin liikaa kumartelemaan Stenin kuntoa, minkä koin hänen vaarallisimmaksi aseekseen. Vikassa erässä vasta heräsin ja pääsin tekemään sitä mitä olisi pitänyt alusta asti lähteä tekemään. Mutta selitykset sikseen ja kaikki kunnia Stenille joka oli parempi sinä iltana, kertaa Rytöhonka edellistä otteluaan.

Hutrovin ottelutyylistä ja vahvuuksista helsinkiläinen on hyvin perillä. Sitkeys ja kova pää ovat tulevan kilpakumppanin kovimmat valtit. Rytöhonka kertoo, että Hutrov kesti edellisessä ottelussaan todella hyvin iskuja, mutta se ei tule riittämään häntä vastaan.

– Kun minä rupean moukaroimaan, niin siinä tulee äitiä ikävä. Olen tässä ottelussa teknisempi, vahvempi ja vielä paljon komeampikin. Yleisölle on luvassa vihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu, Rytöhonka summaa.


CAGE 48: Leonardo Casotti vs Alar Hutrov

Soturi häkissä ja sen ulkopuolella

29-vuotias Alar Hutrov on otellut ammattilaisvapaaottelussa viisi voittoa ja kolme tappiota. Amatöörinä hänelle kertyi 11-5-2 -ottelusaldo. Afghanistanissa vuoden rauhanturvaajana palvellut Hutrov työskentelee vapaaottelun ohella Viron puolustusvoimissa joukkueenjohtajana ja kouluttajana. Henkinen kovuus ja periksiantamattomuus ovat virolaisen ilmeisiä vahvuuksia. Ottelutyyliltään Hutrov on kovakuntoinen ja painavasti lyövä painija.

Rytöhonkaa Hutrov pitää erittäin hyvä ottelijana ja kovana haasteena.

– Hänen voittamisensa ei tule olemaan helppoa, minun täytyy onnistua todella hyvin, eikä virheisiin ole varaa. Rytöhonka on vahva ja räjähtävä, mutta se ei ole minulle mitään uutta. Olen häntä parempi kaikessa, kertoo itsevarma Hutrov.

CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 30.11.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin.