Historiallisessa CAGE 52-naispääottelussa Salmimies vs Carmona!

11.11.2021

 


CAGE 52 KULTSA 27.11.2021:  

🔥 CAGE IS BACK 🔥

Porin Suvi "Rockchick" Salmimies kohtaa 27marraskuuta Portugalin Mafalda ”Mostrinho” Carmonan Helsingin Kulttuuritalossa CAGE 52 -vapaaottelutapahtuman pääottelussa. Ottelu on CAGE-organisaation ensimmäinen naisottelijoiden välinen pääottelu. 

Euroopan kärjen kohdannut soturi

36-vuotiaalle Suvi Salmimiehelle tuleva ottelu tulee olemaan jo uran yhdeksästoista. Kokeneen Salmimiehen ottelulistalta löytyy monia UFC-nimiä. Itsekin UFC:n The Ultimate Fighter-karsinnat läpäissyt Salmimimies otteli edellisen kerran CAGE 48-tapahtuman toisessa pääottelussa Ranskan Pound for Pound-ranking ykköstä, Maguy Bercheliä vastaanSalmimies voitti vakuuttavalla esityksellä kaikin tuomariäänin. Voiton jälkeen alkoivat vaikeudet mitkä johtivat yli kaksi vuotta kestäneeseen ottelutaukoon.

- Edellinen ottelu meni hyvin. Ylsin ehjään suoritukseen kovan vastustajan kanssa enkä tehnyt siinä juurikaan virheitä. Vähän jäi hampaan koloon kun matsi olisi ollut voitettavissa keskeytyksellä, mutta siitä jäi silti hyvä maku. Pari kuukautta matsin jälkeen istuinkyhmyn jänne repesi niin pahasti, että se piti leikata ja kuntoutus on kestänyt pitkään, Salmimies summaa.

Pitkäksi venyneen ottelutauon aikana Salmimies ei kuitenkaan ole ollut toimettomana.

-       Ottelutauon ja kuntoutuksen aikana valmistuin sosionomiksi ja aloitin hommat kutsumustyössäni lastensuojelussa. Keväällä pystyin palaamaan täysipainoisen harjoittelun pariin ja nyt olen valmis häkkiin, Salmimies kertoo.

Isot vastustajat eivät Salmimiestä hetkauta.

–     Edellinen matsi oteltiin 56,7-kiloisissa ja niin oli tarkoitus tehdä nytkin, mutta nyt vastustaja on isompi, joten noustaan sitten painoluokkaa ylemmäs. Treeneissä monesti vastassa on Urholinin veljeskolmikko keskipainolla 95kg, joten isot vastustajat ovat ihan arkinen pulma. Nyt vastaan tuleva Carmona näyttää tykkäävän viedä vastustajansa alas seinäpainilla, mutta minua on vaikea seinältä kaataa. Toivottavasti pysyy kyydissä mukana, olisi kiva päästä vähän pelaamaan shakkia hänen kanssaan häkissä, Salmimies sanoo. 

Ensimmäinen CAGE-pääottelu naisten välillä

Ennen loukkaantumistaan Salmimies oli Pohjois-Euroopan Pound for Pound-ranking kakkonen. Paluuottelu on Salmimiehelle jo viidestoista CAGE-häkissä ja samalla ensimmäinen naisten välinen kohtaaminen CAGE-pääottelussa.

-        Edelleen törmää ihmisiin kenen mielestä vapaaottelu ei ole naisia varten. Aloitellessani lajin parissa muistan kuinka treeneissä äijät ringissä nauroivat, että ainoat ämmät mitä vapaaottelu kaipaa, ovat lyhenteessä MMA. Niistä ukoista ei kukaan enää ole lajin parissa. Ei siitä isoa numeroa tarvitse tehdä, että naiset ovat pääottelussa, mutta on se minusta hieno juttu. Näin me osoitetaan omalla työllä ne vanhat ennakkoluulot vääriksi, Salmimies toteaa.

Voittamaton tyrmääjä

Bulgarian Top Teamia edustava 21-vuotias Mafalda Carmona on urallaan voittamaton. Portugalilaisen ”Mostrinhon” kaikki ottelut ovat päättyneet keskeytysvoittoihin. Brasililaisen ju-jutsun lajitaustan omaava Carmona oli valmistautumassa 5-eräiseen European Beatdown-organisaation mestaruusotteluun, mutta hänen alkuperäinen vastustaja loukkaantui ja ottelu siirtyi. Nyt nuorella ja nälkäisellä Carmonalla on edessään uran kovin haaste ja mahdollisuus edetä urallaan ohituskaistaa voittamalla meritoitunut Salmimies. 

KATSO PÄÄOTTELIJOIDEN EDELLISET OTTELUT:

CAGE 52 -vapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.11.2021 klo 18 alkaen. Ovet klo 17, Showtime klo 18.

Historiallisessa ensimmäisessä naisten välisessä CAGE-pääottelussa Suvi ”Rockchick” Salmimies kohtaa Mafalda ”Mostrinho” Carmonan ja

toisessa pääottelussa Toni Lampinen kohtaa UFC-veteraani Rostem ”Kurdish Prime” Akmanin.

Mikäli ottelupäivänä on voimassa tapahtumaa koskevia rajoituksia, on sisäänpääsyn edellytyksenä koronapassi.