CAGE 54: Urholin vs Gogolashvili

31.03.2022

 

 

🔥 CAGE 54 HELSINKI 23.4.2022🔥

Lukkopainin moninkertainen Suomen ja Euroopan mestari Riku Urholin nousee vapaaotteluhäkkiin kohtaamaan judon Euroopan Cup - turnausvoittaja Archil Gogolashvilin CAGE 54-tapahtumassa 23.4. Helsingin Kulttuuritalolla.

Riku Urholin vapaaotteluhäkkiin

Lukkopainin EM-mitalisti ja NoGi euroopanmestari Riku Urholin tekee vapaaotteludebyyttinsä. Yksi Suomen menestyneimpiä BJJ- ja lukkopainiottelijoita Urholin on valmis uuteen haasteeseen ja todistamaan kykynsä menestyä myös vapaaotteluhäkissä.

           - Tulen tekemään kurinpalautuksen väljähtäneeseen vapaaotteluskeneen. Tavoitteena on ottaa 50-60 ensimmäisen erän lukko- tai kuristusvoittoa ja samalla osoittaa, että brasilialainen jujutsu on edelleen kamppailulajeista ylivertaisin. Puuhastelijat tulevat näkemään mitä oikea jujutsu on, Urholin vakuuttaa.

Kevyessä raskassarjassa debytoiva Urholin on vapaaottelussa menestyneen veljensä Jessen tavoin kiinnitetty CAGE-sopimusottelijaksi. Riku on Urholinin veljeksistä nuorempi, mutta suurempi. Matto-osaamisensa puolesta Urholinillä on mahdollisuus jatkaa suvun perinnettä ja nousta isoveljensä tavoin nopeasti Euroopan eliittiottelijoihin.

        - Oikeastaan vapaaotteluun siirtyminen on mennyt meillä toisinpäin. Voitin 2011 varuskuntien välisen raskaansarjan vapaaottelumestaruuden. Ymmärrettävästi Jesse halusi samaa, mutta ymmärsi että edessä on vuosien työ. Se kipinä palaa kirkkaana Jessellä tänäkin päivänä, vaikkei saman tason mestaruuksia ole hänelle vielä tullut, Urholin veistelee.

Debyytti-ottelussaan Urholin kohtaa georgialaisen Archil Gogolashvilin, jonka otteista BJJ- spesialisti ei ole vakuuttunut.

           -CAGE on Pohjoismaissa omaa luokkaansa oleva organisaatio ja ehdottomasti juuri se toimija mikä ansaitsee ammattilaisdebyyttini. 23.4 Gogolashvili saa karun muistutuksen judokoiden historiallisen heikosta menestyksestä vapaaottelussa, Urholin lupaa.

Judomestari Gogolashvili

30-vuotias georgialainen Archil Gogolashvili nousee uransa toiseen vapaaottelukamppailuun. Kovasta judomaasta tuleva Gogolashvili on aiemmalla urallaan saavuttanut kaksi georgianmestaruus pronssia, sekä Euroopan Cup- turnausvoiton Belgradissa. Gogolashvili tuo kovan fysiikan ja vuosia mittaisen judon kilpakokemuksen CAGE-debyyttiinsä Urholinia vastaan.

Ennakkoasetelmat

Puhtaassa mattokamppailussa Riku Urholinille ei montaa kengittäjää Euroopan kehistä löydy. Urholin on sparrannut veljensä Jessen kanssa vuosia vapaaottelua silmälläpitäen ja ei ole syytä uskoa, ettei miehen siirtyminen ammattilaiskehään olisi yhtä sulava kuin veljensäkin. Tietysti kirkkaat valot ja pystyottelu nostavat monia kysymysmerkkejä kenen tahansa debytantin kohdalla. Georgian Gogolashvilistä ei kovin paljon materiaalia löydy, mutta jos hän kamppailusta haluaa ottelun tehdä, tulee judotaidot laittaa hyvään käyttöön ja pakottaa Urholin iskujenvaihtoihin. Mattoon mentäessä olen äärimmäisen yllättynyt, jos kamppailussa on muita tahtipuikon heiluttajia kuin Riku Urholin, analysoi CAGE:n urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 54 vapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla 23.4 klo 18.00 alkaen.

Tapahtumaan ei kohdistu koronarajoituksia, eikä koronapassia vaadita.
 

Takakuristus: Soikkeli vs Urholin