CAGE 54: Lintula vs Tollefsen

25.03.2022

 

 

🔥 CAGE 54 HELSINKI 23.4.2022 🔥

Kahden lopetuskoneen kohtaaminen

Brasililaisen jujutsun mustavyö Henri Lintula kohtaa norjalaisen MM-pronssimitalisti Joachim Tollefsenin CAGE 54-tapahtumassa 23.4.2022 Helsingin Kulttuuritalolla.

Mustavöinen BJJ-spesialisti Henri Lintula

Välisarjaan massiivinen Henri Lintula on yksi Suomen vaarallisimpia mattokamppailijoita. Järvenpään Sisu Gymiä edustavan brasilialaisen jujutsun mustanvyön Lintulan kaikki viisi aiempaa ammattilaisvoittoa ovat päättyneet ennen täyttä aikaa. Viimeisimpänä näistä CAGE 49-tapahtumassa kaatui Vladimir Osipov ensimmäisen erän takakuristuksella. Nyt edessä on paluu Kulttuuritalon kotiyleisön eteen.

                  -Kotiyleisön edessä otteleminen on aina hieno juttu. Varsinkin kun viime ottelussa ei ollut yleisöä ollenkaan, niin huomasi miten tärkeä juttu se on fiiliksen kannalta, Lintula kertoo.

Edellisessä ottelussaan uran ensimmäisen takaiskun kärsinyt Lintula nousee Kulttuuritalon häkkiin aikeissa palata takaisin voittojen tielle.

                  -Uran ensimmäinen tappio paljasti selkeän aukon omassa pelissä, kun vastassa oli vastustaja jota ei haluttu kaataa. Nyt viimeiset parivuotta on panostettu siihen etten jäisi pystyottelussa aseettomaksi ja uskon sen kantavan hedelmää kaikissa tulevissa otteluissa, Lintula toteaa.

MM-pronssimitalisti Joachim Tollefsen

Vuoden 2014 vapaaottelun MM-pronssimitalisti Joachim Tollefsen saapuu Oslosta Kulttuuritalolle laittamaan Lintulan pystyottelutaidot testiin. Norjan thainyrkkeilyn ja vapaaottelun maajoukkueottelija Tollefsen harjoittelee maineikkaassa seurassa Frontline Academyllä mm. UFC-ottelija Jack Hermanssonin ja CAGE 53-tapahtumassa nähdyn Kenneth Berghin kanssa. Valtaosa Tollefsenin ammattilaisotteluista ovat päättyneet ennen täyttä aikaa, kolme kertaa norjalaisen vakuuttaviin iskuihin. On siis todennäköistä, että Lintulan ja Tollefsenin kamppailua ei käydä täyteen aikaan.

Klassinen iskijän ja painijan kohtaaminen

Lienee selvää, että Lintula haluaa kamppailla matossa ja Tollefsen pystyssä. Lintula ei ole aikaisemmin urallaan oma-aloitteisesti hakeutunut iskujenvaihtoon pystyssä ja  Tollefsen on kohdannut suurimmat haasteensa jäädessään pinon alimmaiseksi matossa. Väkevästä thainyrkkeilytaustastaan huolimatta Tollefsen on yllättävän usein turvautunut  kaatoihin tiukan paikan tullen. Painiin hakeutuminen saattaa käydä norjalaiselle kalliiksi Lintulan tasoisen mattokamppailijan kanssa. Käytiinpä ottelu sitten pystyssä tai matossa, en usko että arvostelutuomareita tullaan tarvitsemaan, analysoi CAGE:n urheilijayhteyspäällikkö Aleksi Toivonen.

CAGE 54 vapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla 23.4 klo 18.00 alkaen.
Tapahtumaan ei kohdistu koronarajoituksia, eikä koronapassia vaadita.

 

 

CAGE 45: Lintula vs Valivakhin

Battle Arena: Patterson vs Tollefsen