CAGE 49: Voittamaton Lintula kovaan venäläistestiin

09.11.2019Voittamaton Lintula kovaan venäläistestiin

Keravan Henri Lintula kohtaa Venäjän Vladimir Osipovin Kulttuuritalon CAGE 49 -vapaaottelutapahtumassa lauantaina 30. marraskuuta. Pystyykö lupaava Lintula jatkamaan voittoputkeaan kovissa liemissä keitetyn venäläisen kustannuksella?


Klikkaa kuvaa ja katso otteluvideo: CAGE 45: Henri Lintula vs Alexey Valivakhin

Lättyyn vedetään

Järvenpää Sisu Gymiä edustava 28-vuotias BJJ-mustavyö Henri Lintula on voittanut kaikki ammattilaisuransa ottelut ennen täyttä aikaa. Vakuuttavien näyttöjen pääsyyksi Lintula nostaa kokemuksen.

– Olen ollut kamppailuhommissa mukana jo yli kymmenen vuotta, joten hyvä alku ammatilaisuralle on mielestäni ollut lähinnä vuosien treenin tulos, miettii Lintula.

Edellisessä ottelussaan Keravan ylpeys kohtasi Robin Roosin Ruotsin FCR 5 -vapaaotteluillan pääottelussa.

– Voitto irtosi toisen erän takakuristuksella. Itse ottelusuoritus oli mielestäni helposti urani paras ja paljon kaivattuja häkkiminuuttejakin saatiin enemmän kuin aiemmista matseista yhteensä. Ulkomailla otteleminen oli kokemuksena hieno, joten toivottavasti paikkoja aukeaa jatkossakin.

Thainyrkkeilyssä ja jujutsussakin kilpaillut Lintula harjoittelee puolet vuodesta Suomessa ja puolet Thaimaassa lukuisien UFC-ottelijoiden suosimalla Tiger Muay Thai-huippusalilla. Tavoitteet kamppailun saralla ovat selvät.

– Urani osalta tunnen olevani vasta alussa ja tavoitteet ovat ehdottomasti maailman isoimmissa kehissä. Thaimaassa pääsen päivittäin testaamaan osaamistani UFC-ukkoja vastaan. Se antaa paljon itseluottamusta - kun pärjään kerran heille niin enköhän pärjää kaikkien muidenkin kanssa, Lintula kertoo.

Vastapäiseen kulmaukseen asteleva Osipovia Lintula pitää hyvänä tasomittarina.

– Osipov on tosi kokenut kamppailija vapaaottelussa ja varsinkin thainyrkkeilyssä. Kaverin vahvuudet ovat selkeästi pystyottelussa ja kun omat on vastaavasti mattopuolella, niin kaveri kannattaisi varmaan laittaa selälleen. Sopiva mittari tähän kohtaan uraa, että näkee missä mennään. Gameplanina on, että vedetään lättyyn, se on tuntunut toimivan hyvän tähänkin asti, pohtii Lintula.

Prässääjä Pietarista

Pietarilaista FC Udarnik -seuraa edustava Vladimir "Redbull" Osipov on 29-vuotias thainyrkkeilytaustainen vapaaottelija. Lintulaa pietarilainen pitää hyvänä ottelijana, mutta ei usko hänen kestävän hänen painostavaa ottelutyyliään. Osipov on voittanut kolme viimeistä otteluaan.

- Ottelijanimeni on Red Bull, koska minua ei voi pysäyttää eikä vastustajat kestä painettani. Olen aloittanut urani kaduilta, joten minua ei säikäytä mikään ja häkkiin astuminen on minulle lähinnä nautinto!, sanoo Osipov.

CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 30.11.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin.