CAGE 49: Olli Santalahti kohtaa Jussi Halosen kuristajan

31.10.2019Olli Santalahti kohtaa Jussi Halosen kuristajan

Turun Olli Santalahti kohtaa Espanjan Javier Fuentesin Kulttuuritalon CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa lauantaina 30. marraskuuta. Kyseessä on kahden monipuolisen ja erittäin lopetushakuisen ottelijan kohtaaminen, joka tulee todennäköisesti ratkeamaan matto-ottelussa. Edellisellä CAGE-vierailullaan Fuentes nappasi kuristusvoiton Jussi Halosesta.


CAGE 47: OIli Santalahti vs Konstantin Linnik

Ennen ammattilaiseksi siirtymistään 25-vuotias Santalahti ennätti kartuttaa Suomen mittavimman amatööriottelukokemuksen 50 ottelun saldollaan. UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri on kerännyt ammattilaisena kymmenen voittoa ja neljä tappiota. Hän on voittanut kymmenen viimeisestä kahdestatoista ottelustaan.

Edellisessä ottelussa Santalahti kohtasi Englannin Adam Proctorin (11-1) Englannin Cage Warriors 107 -tapahtumassa. Ottelu päättyi Proctorin voittoon kaikin tuomariäänin. Santalahti kertoo kamppailun olleen opettavainen.

– Ottelu oli hyvin tasainen ja mielestäni voitin ottelun. Olin aktiivisempi ja monipuolisempi ottelija, mutta häkkituomari oli Englannissa hyvin hätäinen komentojensa kanssa, ja pelasi ottelua hieman Proctorin eduksi. Tästä opittiin se, että tarvitsee jatkossa ottaa enemmön järkeviä riskejä, jotta saadaan ottelu lopetettua ennen täyttä aikaa, summaa turkulainen.

Tulevan vastustajansa tyylistä Santalahti on hyvin perillä.

– Fuentes on vahvarakenteinen painija, jonka kaikki voitot ovat tulleet lopetuksin. Fuentes on myös lopetushakuinen ottelija, kuten minäkin ja hänen vahvuutensa ovat matto-ottelussa. Uskon, että tyylillisesti tästä ottelusta tulee vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu, jonka minä kuittaan voitoksi, kertoo Santalahti.

Santalahti aikoo hyödyntää ulottuvuusetuaan pystyotelussa ja lopettaa ottelun mieluusti mahdollisimman nopeasti. Yleisölle hänellä on seuraavanlaiset terveiset:

– Tulkaa paikalle runsain joukoin ja pitäkää ääntä!


CAGE 36: Jussi Halonen vs Javier Fuentes

Jussi Halosen kuristaja

Espanjan 29-vuotias Javier Fuentes on voittanut viisitoista ja hävinnyt kuusi ottelua ammattilaisena. Madridilainen Indomito MMA:ta edustava Fuentes on otellut Suomessa aiemminkin, vuoden 2016 CAGE 36:ssa hän otti nopean kuristusvoiton Jussi Halosesta.

Santalahtea Fuentes pitää hyvänä matto-ottelijana, mutta ei epäile omaa voittoaan. 

- Aion voittaa tyrmäyksellä pystyottelussa, mutta olen tarvittaessa valmis ottamaan Suomesta toisenkin kuristusvoiton. Valmistautukaa katsomaan sotaa!

CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 30.11.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin.