CAGE 49: Moninkertainen Euroopan BJJ-mestari kohtaa Georgian vapaaottelumestarin

06.11.2019Jesse Urholin vs Tamaz Bochorishvili

Moninkertainen brasilialaisen jujutsun ja lukkopainin Euroopan mestari Jesse Urholin kohtaa Georgian vapaaottelumestari Tamaz Bochorishvilin Kulttuuritalon CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa lauantaina 30. marraskuuta. Molempien ottelijoiden ilmeiset vahvuudet ovat mattopainissa ja aggressiivisessa luovutusotteiden hakemisessa.

Porin painiässä

Moninkertainen brasilialaisen jujutsun ja lukkopainin Euroopan mestari, 30-vuotias porilainen Jesse Urholin on voittanut vapaaottelu-uransa neljä ensimmäistä ottelua, kaikki ennen täyttä aikaa. Virtuoosimaisen painisosaamisen lisäksi Urholin on esitellyt kamppailuissaan myös ennakkoluulotonta nyrkkeilyä. Edellisessä ottelussa Uzbekistanin voittamaton Husniddin Ganiev joutui luovuttamaan kuristukseen ensimmäisen erän lopulla.

– Matsi meni ihan hyvin. Vielä pitäisi löytää sellainen rutiininomainen rauha siihen omaan tekemiseen, vaikka nyrkkiä suuhun laitetaankin. Tuli vielä koohotettua liikaa, kun olisi voinut ottaa aikansa, analysoi Urholin otteitaan.

Vaatimattomuuden perikuva Urholin toteaa olevansa vielä aloitteleva vapaaottelija, mutta kovan työn tuloksena tuleva kehitys näkyy koko ajan paremmin tekemisessä. Viime kesänä hän osallistui voitokkaasti vapaapainikilpailuihin, mutta pääpaino on vapaaottelussa ja paini pysyy oheisharjoitteluna.
Tulevaa georgialaisvastustajaansa Urholin kuvailee hankalaksi vasuriksi.

– Todella lopetushakuinen ja liukas mattomies. Vasenkätisyys on aina oma haasteensa. Uskoisin olevani matossa etevämpi etenkin lyöntien kanssa, mutta pystyottelemisenkin eteen tehdään myös koko ajan kovasti hommia.

Porilainen veikkaa voittavansa kohtaamisen kuristuksella toisessa erässä ja toivottaa katsojat tervetulleiksi Kultsalle haukkomaan henkeä ja nauttimaan huippu-urheilusta.

CAGE 47: Jesse Urholin vs Husniddin Ganiev

Nuori ja nälkäinen Georgian mestari

Tamaz Bochorishvili on 23-vuotias Georgian vapaaottelumestari, joka on kilpaillut kahdesti myös lajin MM-kilpailuissa. Hän on ottanut kaikki seitsemän voittoaan luovutusotteilla ensimäisessä erässä ja kärsinyt ammattilaisena vain yhden tappion. Urholinia hän kuvailee pahaksi vastustajaksi, mutta uskoo vakaasti voittoputkensa jatkumiseen.

– Voitan ensimmäisessä erässä kovan taistelun jälkeen.

TGC: Hakob Ordanyan vs Tamaz Bochorishvili

CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 30.11.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin.