CAGE 49: Juho Valamaa kohtaa paluuottelussaan kaksoisolentonsa

02.11.2019Juho Valamaa kohtaa paluuottelussa ”kaksoisolentonsa”

Turun Juho Valamaa kohtaa Serbian Nemanja Milosevic Kulttuuritalon CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa lauantaina 30. marraskuuta. Luvassa on kahden armottomasti prässäävän vahvan painijan kohtaaminen.


M-1 82 5.8.2017: Juho Valamaa vs Aires Benrois

Turun Finnfighters' Gymiä edustava 31-vuotias Juho ”Vehnäterrieri” Valamaa kantaa epävirallista kotimaan ikävimmän sparripartnerin titteliä. Loppumattomasta kunnosta ja vastustajien armottomasta prässäämisestä tunnettu Valamaa oli kovassa nosteessa kaksi vuotta sitten, kun kymmenestä viimeisestä ottelusta oli saldona vakuuttavat yhdeksän voittoa. Sittemmin kaksi edellistä ottelua on päättynyt tappioon venäläisessä M-1 -organisaatiossa ja nyt vuoden ottelutauon jälkeen Valamaa on päättäväisesti ryhtymässä rakentamaan uutta voittoputkea.

Seuraavaksi vastaan asettuvasta Serbialan Nemanja Milosevicista rauhallinen Valamaa ei ota stressiä.

- Muutama hänen ottelu on löytynyt netistä. Huomasin, että hän on aiemmin otellut isommassa painoluokassa. Aika samantyyliseltä ottelijalta vaikuttaa kuin minäkin, Valamaa toteaa.


WFC 23 17.2.2019: Nemanja Milosevic vs Marko Drmonjic

Sitkeä Serbialainen

29-vuotias Nemanja Milosevic on otellut vapaaotteluammattilaisena jo kaksitoista vuotta. Hän on voittanut kaksi edellistä otteluaan ja hävinnyt urallaan vain kerran ennen täyttä aikaa – tuosta tappiosta on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Kolmetoista viidestätoista voitostaan keskeytyksellä ottaneella Valamaalla on siis haastava urakka edessä.

Ennen vapaaotteluun siirtymistä ympäri Eurooppaa painilajeissa kilpaillut Milosevic pitää suomalaista vastustajaansa korkeatasoisena ja kovissa liemissä keitettynä, mutta uskoo voittavansa ottelun ylivoimaisesti varmalla painillaan.

- Valamaa on mainio vastustaja. Otellut ympäri maailmaa ja erittäin taitava. En halua sanoa hänestä mitään pahaa edes markkinointisyistä, Milosevic toteaa.

CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 30.11.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin.