CAGE 49: Grönvallille voittamaton haastaja idästä

12.11.2019Grönvallille voittamaton haastaja idästä

Helsingin Tuomas Grönvall kohtaa Tadžikistanin Shakhboz Mirzoevin Kulttuuritalon CAGE 49 -vapaaottelutapahtumassa lauantaina 30. marraskuuta.


CAGE 48: Tuomas Grönvall vs Argen Maratbekov

Moppaaja

Helsingin GB Gymin 25-vuotias Tuomas Grönvall on voittanut ammattilaisurallaan neljä ottelua, hävinnyt kaksi ja otellut yhden ratkaisemattoman. Amatöörinä hän kasasi näyttävän 9-3-1 -ottelulistan. Erilaisiin kuristuksiin erikoistunut helsinkiläinen aloitti vapaaottelun jo viime vuosikymmenellä teini-iässä, mutta loukkaantumiset pakottivat nuorukaisen pitkälle tauolle. Vuosi sitten alkaneen uuden tulemisen jälkeen kasassa on jo neljä ottelua. Syyskuussa Kirgisian tarkasti otellut Argen Maratbekov voitti helsinkiläisen tuomariäänillä.

– Edellinen vastus oli kova ukko. Argen pelasi vahvaa varmaa peliä eikä tehnyt juuri virheitä koko ottelun aikana. Mulla oli kaikki voiton avaimet, mutta matsi kaatui omiin huolimattomiin virheisiini. Nyt niistä virheistä on otettu oppia enkä malta odottaa, että pääsen näyttää miten homma hoidetaan kotiin tulevassa matsissa, kertoo Grönvall.

Grönvall selvisi vammoitta edellisestä ottelustaan, joten normaali harjoittelu voitiin aloittaa nopeasti. Hän pitää välivuotta opiskeluista ja panostaa vapaaotteluun kunnolla. Shakhboz Mirzoevin metkuja on jo vähän opiskeltu.

– Kaverilla on aika villi tyyli pystyssä. Näytti sen viimeisimmässä matsissa tykkäävän lyödä olan takaa lähteviä heijareita, mutta muuten haki ottelua mattoon prässäävällä tyylillä.

Grönvall pitää voimapainia vastustajansa parhaana aseena, mutta uskoo olevansa matossa parempi vapaaottelija.

– Joko taotaan voitto kaverista kovilla lyönneillä tai pistetään piuhat kiinni jollain kurkutuksella. Pikimmiten liput kouraan, niin pääsette näkemään miten itänaapurilla mopataan häkin kanveesia, sanoo Grönvall lopuksi.

Voittamaton

Tadžikistanista lähtöisin oleva, mutta jo pitkään Pietarissa asunut Shakhboz Mirzoev kokenut kamppailija. Taustaa löytyy niin sambosta kuin painistakin, eikä miehelle ei ole vapaaottelussa vielä kengittäjää löytynyt. Viime kuussa hän voitti Loimaalla Grönvallin seurakaveri Karri Itkosen tuomariäänillä.

Grönvallia Mirzoev kehuu tähänastisen uransa kovimmaksi vastustajaksi.

– Tuomas on kokenut ja fyysisesti vahva, minun täytyy antaa ottelussa 110 prosenttia, että voitto irtoaa, kertoo 23-vuotias pietarilainen.

CAGE 49 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 30.11.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Edward Walls kohtaa Espanjan Zebenzui Ruizin.