CAGE 40 Pääottelu: Joni Salovaara vs Fabiano "Jacarezinho" Silva!

07.07.2017

Lauantaina 9.9.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa Pohjoismaiden kolmanneksi rankattu Joni Salovaara saa illan pääottelussa vastaansa Brasilian Fabiano "Jacarezinho" Silvan.

Tänä vuonna kymmenennettä vuotta ammattilaisena otteleva espoolainen Salovaara on yksi Pohjois-Euroopan kokeneimmista ottelijoista. Hän on ennättänyt kerätä vyölleen huomattavat 28 ammattilaisottelua. Jo vuonna 2013 Salovaara otteli Conor McCregorin vapauttamasta höyhensarjan Cage Warriorsin mestaruusvyöstä. Tällä hetkellä Salovaara on rankattu Pohjoismaiden kolmanneksi, edellään ainoastaan Makwan Amirkhani ja Niklas Bäckström. Salovaaran ottelusaldon 17:a voitosta 7 on tullut tyrmäyksellä ja 6 kuristuksella tai luovutusotteella. Salovaaran viisi tuoreinta voittoa ovat kaikki tulleet tyrmäyksin tai kuristuksin.

Salovaaraa haastamaan saapuva Brasilian Boa Vistasta kotoisin oleva Silva on vielä merkittävästi Salovaaraakin kokeneempi ottelija. 12-vuotisella ammattilaisurallaan Silva on kerännyt vyölleen poikkeukselliset 37 ottelua joista 27 voittoja. Silvan voitoista 12 on tullut kuristuksella tai lukolla ja 9 tyrmäyksellä. Erittäin agressiivisesti monipuolisella luovutusoterepertuaarillaan otteluitaan lopettaneella Silvalla onkin vakuuttavan vapaaottelu-uran lisäksi tilillään myös brasilialaisen ju-jutsun maailmanmestaruus vuodelta 2009. Myös brasilialaisen viisi tuoreinta voittoa ovat kaikki ansaittu tyrmäyksillä ja kuristuksilla. Sen sijaan Silva ei ole uransa aikana vielä kertaakaan kohdannut tappiota ennen täyttä aikaa. 

- Silva on hyvin kokenut ottelija ja ammattilainen. Tuskin millään heppoisilla jipoilla pystyy häntä horjuttamaan, mutta kyllä ne useimmiten katkeaa enemmin tai myöhemmin. Joillakin osa-alueilla voi olla haastetta, mutta kokonaiskuvassa hänellä ei hirveästi ole mahdollisuuksia - aion voittaa ennen täyttä aikaa, Salovaara arvioi. 

- Minä en valitse itselleni helppoja vastustajia, vaan rakastan haasteita ja sitä mitä teen häkissä. Salovaara on erinomainen urheilija. Hänellä on hyvä puolustuspeli ja hakee hyvin lopetuksia. Ottelusta tulee varmasti jännittävä sillä ottelutyyleissämme on paljon samaa, summaa Silva. 

Salovaara lähettää itsevarmat terveiset Brasiliaan.

- Tervetuloa Suomeen. Tule hyvässä kunnossa - puliukon kunnolla ei kisa kestä kovin pitkään.

CAGE 40 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 9.9.2017 klo 18 alkaen.