CAGE 26: Hirvikangas kovaan puolalaistestiin titteliottelussa

12.03.2014

Turun Logomossa 5. huhtikuuta oteltavan CAGE 26 -tapahtuman toinen pääottelu on varmistunut. Avoinna olevasta kääpiösarjan CAGE-tittelistä kamppailevat Turun oma tähti Timo-Juhani Hirvikangas ja puolalainen huippulupaus Tymoteusz Swiatek (13-1, 1 nc).

20-vuotias Swiatek on otellut parin vuoden ajan ammattilaisena hurjalla tahdilla, ja herättänyt jo huomiota kotimaansa ulkopuolellakin. Turkuun hän saapuu teräkunnossa, sillä Swiatek avasi kevätkautensa viime viikolla ensimmäisen erän luovutusvoitolla Gerard Linderistä.

"Swiatek on todella hyvä vapaaottelija, joka ei kaihda mitään osa-aluetta ja lähtee iskujenvaihtoon pelkäämättä. Todella kova haaste Tipille, mutta uskon että hän on huippuluokkaa Euroopan tasolla tällä hetkellä ja mikäli voitto tulee, sen pitäisi nostaa hänet Euroopan Top 10 -listalle," arvioi matchmaker Timo Lampen.

Finnfighters’ Gymin "Tipi" Hirvikangas on ollut kovassa vireessä viime otteluissaan. Jalkalukkospesialisti otteli viime vuonna kolmesti CAGEn riveissä ja tuloksena oli kolme avauserän luovutusvoittoa.

Hirvikangas otteli CAGE-tittelistä ensimmäisen kerran marraskuussa 2012, jolloin hän hävisi niukasti Ranskan Olivier Pastorille. Odotetun uusintaottelun oli määrä toteutua nyt Turussa, mutta kokenutta ranskalaista ei loputla saatu Suomeen. Näin titteli julistettiin avoimeksi.

Hirvikangas luottaa kovaan painiosaamiseensa, mutta odottaa joutuvansa kovaan testiin kotiyleisönsä edessä.

"Muutaman matsin olen häneltä katsonut, nuori ja innokas hän ainakin on. Tykkää ilmeisesti enemmän olla pystyssä, huitoo kovaa muttei kovin teknisesti ja luottaa giljotiiniinsa sitten, kun toinen tulee jalkoihin."

Lue lisää Tipin tunnelmia FightSportin uutisesta.