CAGE 47 Toinen pääottelu: Mäntykivi vs Andreev

20.03.2019CAGE 47 Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27.4.2019

Toinen pääottelu: 

Aleksi Mäntykivi vs Sergey Andreev


Lauantaina 27.4 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavan CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuman toisessa pääottelussa  uuden sukupolven vapaaottelun huippulupauksiin lukeutuva Lappeenrannan Aleksi Mäntykivi nähdään toisessa pääottelussa toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Mäntykiveä vastaan saapuu Venäjän kokenut Combat Sambo-mestari Sergey Andreev. Ottelu oli alunperin sovittu käytäväksi jo helmikuun CAGE 46 - tapahtumassa, mutta tuolloin Andreev vetäytyi ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

 

 Tyrmäävä kansainvälisten kehien veteraani Lappeenrannasta


Viime vuodet Venäläisen jättiorganisaatio M1:n ja arvostetun Brittiläisen Cage Warriors-organisaation riveissä otellut 24-vuotias helsinkiläistynyt lappeenrantalainen Aleksi Mäntykivi tähdittää CAGE 47 -tapahtuman toista pääottelua toistamiseen poikkeusluvalla M1-organisaatiolta. Erittäin lopetushakuisena ottelijana tunnetun Mäntykiven meriitteihin kuuluu mm. ensimmäisen erän tyrmäysvoitto hallitsevasta kahden painoluokan Cage Warriors-mestari Soren Bakista. Edellisessä ottelussaan Mäntykivi tyrmäsi alapotkuilla moninverroin itseään kokeneemman brasilian Guilherme Cadenan CAGE 46-tapahtumassa 16.2.19.

- Olen urallani askeleen tai parin päässä kirkkaimmista valoista ja motivaatiota sekä aikaa on reilusti. CAGE organisaationa on aivan Euroopan kärkeä ja moni on ponnistanut sieltä UFC:n riveihin. Oli hiton siistiä otella helmikuussa kotiyleisön edessä pitkästä aikaa ja teen sen huhtikuussa uudestaan enemmän kuin mielelläni, Mäntykivi arvioi.

Combat Sambo -mestari Venäjältä

Mäntykiven haastajaksi saapuu Venäjän Veliky Novgorodista kotoisin oleva 32-vuotias Sergey Andreev. Vapaaottelijana Andreev on kokenut ja monipuolinen. Hän on saavuttanut Combat Sambossa Master of Sport -arvon ja voittanut lajissa alueensa mestaruuden. Vapaaottelussa hän on ottanut kahdeksan yhdestätoista voitostaan ennen täyttä aikaa – neljä tyrmäyksellä ja neljä luovutusotteella. Andreev leirittäytyy tulevaa otteluaan varten lukuisten UFC-ottelijoiden suosimalla AKA Thailand-salilla Thaimaan Phuketissa.

Apupyörät skootteriin 

- En halua päästää Andreevia näpeistäni vaikka se jo kerran perui matsin. Andreev on tosi fyysinen ottelija ja vasuri. Omat vahvuudet tässä matsissa ovat kestävyyskunto ja pystyotteleminen. Nyt kun se taas Thaimaassa leirittäytyy, niin voi laittaa vaikka apupyörät skootteriin, ettei taas kaadu, niin saadaan matsi tällä kertaa toteutumaan, Mäntykivi veistelee.

Molemmat aikeissa voittaa ennen täyttä aikaa

- Vien omalla kondiksella kaverin syvään päätyyn ja pikku hiljaa puristan siitä ilmat pihalle. Jossain vaiheessa nostan yläpotkun päähän ja matsi loppuu sitten siihen, visioi Mäntykivi.

Andreevin suunnitelmat ovat toisenlaiset.

– Olen nähnyt Mäntykiven ottelevan Venäjällä ja tiedän hänen olevan monipuolinen ottelija. Uskon, että ottelusta tulee rankka, mutta näyttävä. Tulen voittamaan ennen täyttä aikaa, ennustaa Andreev.

 CAGE 46 ottelu: Aleksi Mäntykivi vs Guilherme Cadena.

KPF: Sergey Andreev vs Andrey Kurbatov

CAGE 47 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27.4.2019 klo 18 alkaen.