CAGE 47: Santalahti testaa pääottelussa vaarallisen brasilialaisen taidot

02.04.2019CAGE 47
: Olli Santalahti vs Rafael Moreira

Turun Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreira Kulttuuritalon CAGE 47 -illassa lauantaina 27. huhtikuuta. Kyseessä on kahden monipuolisen ja erittäin lopetushakuisen ottelijan kohtaaminen, joka tulee todennäköisesti ratkeamaan matto-ottelussa.


Tyrmäyksellä voittoon

25-vuotias Santalahti on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 ottelun saldollaan. UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri on kerännyt ammattilaisena yhdeksän voittoa ja kolme tappiota. Hän on voittanut yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan.


CAGE 46: Olli Santalahti vs Rafael Da Silva Cordeiro

Edellisessä ottelussa Santalahti voitti Brasilian taitavan Rafael da Silva Cordeiron (8-3) kaikin tuomariäänin kovan taistelun jälkeen. Moreira on Cordeiroa vaarallisempi, mutta samalla myös hieman haavoittuvampi riskejä kaihtamattoman ottelutyylinsä takia. Ottelun lähtöasetelmat ovat turkulaisleirissä selvillä, samaten kuin voitokas taktiikkakin.

– Moreira on äärimmäisen lopetushakuinen ja agressiivinen ottelija, kuten minäkin. Hän on taitava, mutta ehkä jopa hieman liian hätäinen. Omat vahvuuteni ovat rautainen kunto ja periksiantamattomuus.

– Moreiran painaessa kaasun pohjaan ottelun alussa aion katsoa ensimmäisen ja toisen hyökkäysyrityksen niin, että hän turhautuu. Sitten aion yllättää hänet ja laittaa täydet kierrokset peliin. Ottelu päättyy joko ensimmäisen tai toisen erän lopulla siihen, kun lyön vastustajan tajuttomaksi matto-ottelussa, suunnittelee Santalahti.

Yleisölle Turun Finnfighters' Gymin itsevarma ottelija lupaa, että hänen kamppailunsa tulee olemaan illan viihdyttävin.


CAGE 47:n Olli Santalahti: Mennään vaikka hautaan saakka!

Pelkkiä keskeytysvoittoja

Brasilian 29-vuotias Rafael Moreira on voittanut ammattilaisotteluistaan neljätoista, hävinnyt kolme ja otellut yhden ratkaisemattoman. Kaikki voitot ovat tulleet ennen täyttä aikaa – yksitoista luovutusotteella ja kolme tyrmäyksellä. Hän asuu Brasilian pohjoisosan Manauksessa ja edustaa Winners Fight Teamia.

Moreiralla on musta vyö karatessa, thainyrkkeilyssä ja brasilialaisessa jujutsussa – viimeksimainitussa hänellä on kasassa hurjat 416 ottelua. Miehen managerin mukaan Moreira on vain voiton tai kahden päässä UFC-sopimuksesta, joten tulevassa ottelussa on kovat panokset.

Santalahtea Moreira pitää tavallisena ottelijana ja uskoo vahvasti jatkavansa keskeytysvoittojensa putkea hänen kustannuksellaan.

– Osun häntä nyrkillä päähän ja hän tippuu, Moreira muotoilee huolettomasti.


Arolainen korvaa Lukkarisen

Aleksi Lukkarinen joutuu jättäytymään ottelukortilta olkapäävamman vuoksi. Lukkarisen tilalle ottelukortille nousee kauan odotetun ammattilaisdebyytin tekevä, amatöörien maailmanmestaruuskisojen hopeamitalisti, Joel Arolainen. Arolaisen vastustaja julkaistaan myöhemmin.

CAGE 47 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 18. Pääottelussa Olli Santalahti kohtaa Brasilian Rafael Moreiran.