CAGE 45: Rankan pakolaistaustan omaava nouseva vapaaottelija kovaan haasteeseen

15.10.2018CAGE 45: Rankan pakolaistaustan omaava nouseva vapaaottelija kovaan haasteeseen

Lappeenrannan Edward Walls (7-2) kohtaa Venäjän painitaituri Mikhail Korobkovin (13-3-1) Helsingin Kulttuuritalossa 24. marraskuuta. Luvassa on klassinen pystyottelijan ja painijan välienselvittely.


CAGE 44: Edward Walls vs Ivan Kibala.

8-vuotiaana Norsunluurannikolta Suomeen pakolaisena muuttanut lappeenrantalainen Edward Walls edustaa Team East Frontia. Ennen Suomeen saapumistaan 8-vuotias Walls pakotettiin teloitusriviin sisällissodan repimässä maassa. Wallsin rankan elämäntarinan voit lukea täältä.

Neljä vuotta sitten alkaneella ammattilaisurallaan Walls on otellut yhdeksän kertaa joista saldona on seitsemän voittoa ja kaksi tappiota. Voitoista neljä on tullut tyrmäyksin.

Walls voitti edellisessä ottelussaan Ivan Kibalan tasaisessa taistossa ja aiheutti venäläisen ottelulistaan ensimmäisen tappiomerkinnän. Kibala oli Wallsin kolmas iltaan suunniteltu vastustaja, joten valmistautuminen oli hieman haastava, kun kilpakumppani vaihtui vähän väliä.

– Ottelin ennakkoluulottomasti, luotin taitoihini ja vaistoihini, joten siinä mielessä ihan hyvä suoritus, muistelee Walls.


Edward Walls CAGE 44:n jälkeisessä haastattalussa: Sit kun se lähtee käsistä, niin se lähtee käsistä!

Lappeenrantalaisen tuleva vastustaja Mikhail Korobkov on ottanut lähes kaikki voittonsa erilaisilla kuristusotteilla, joten matossa Walls saa olla tarkkana. 

– Korobkov osaa lyödä ja potkia, mutta vaikuttaa viihtyvän enemmän painitilanteissa. Hän on hyvälistainen, minua kokeneempi ja suosittu nimi venäläisen M1-organisaation riveissä. Tästä tulee hyvin mielenkiitoinen yhteenotto.

Taloudellisen ottelutavan löytäminen on ollut Wallsille välillä vaikeaa ja voimat ovat huvenneet ottelussa ennen aikojaan. Räjähtävän ottelijan lajinomaisessa kestävyydessä on puutteita ja sitä pyritään parantamaan pitkällä aikajänteellä.

– Ainoa heikkouteni tällä hetkellä on kunto. Siihen keskitytään niin tähän matsiin valmistautuessa kuin myös tulevaisuudessa, miettii Walls.

– Edessäni on urani kovin haaste ja olisi todella mukavaa, jos pääsitte paikalle antamaan ekstrabensiiniä tankkiin, toivottaa Walls yleisölle.

Mikhail Korobkovin highlight-video.

Huumorimies Ryazanista

28-vuotias Venäjän Ryazanissa, lähellä Moskovaa, asuva kivikasvoinen Mikhail Korobkov kertoo hieman yllättäen vahvuudeksen sen, että on varsin hauska mies. Korobkov otti viime vuonna kaksi ottelua M-1 -kehässä. Ensimmäisessä kukistui kiinalaishaastaja kolmiokuristuksella ja jälkimmäisessä tuli tappio yhdysvaltalaisottelijalle. 

Korobkov kertoo voittaneensa useita alueensa turnauksia vapaaottelussa ja haluavansa menestyä vapaaottelijana niin hyvin kuin mahdollista.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18. Illan pääottelussa Aleksi Toivonen kohtaa japanilaistaituri Taiyo Nakaharan.