CAGE 45: Järvenpään tyrmäysekspertti Repo viimein Ranskan lopetuskone Ayoubia vastaan

10.10.2018CAGE 45: Järvenpään tyrmäysekspertti Repo viimein Ranskan lopetuskone Ayoubia vastaan

Järvenpään Tuukka Revon (5-1) oli määrä kohdata Ranskan Amin Ayoub (10-4) syyskuun CAGE 44 -illassa, mutta loukkaantuminen siirsi ottelun marraskuulle. Niko Myllynen paikkasi Repoa ja otti tiukan taiston Ayoubin kanssa, mutta joutui tunnustumaan ranskalaisen paremmakseen täyden ajan jälkeen.

Repo on pitänyt kiirettä kahdessa viime ottelussaan, joista on tuloksena kaksi tyrmäysvoittoa alle kolmessa minuutissa. Mattopainissa loistava Ayoub on puolestaan voittanut peräti kymmenen viimeisestä kahdestatoista ottelustaan, eikä ole hävinnyt koskaan keskeytyksellä.


CAGE 41 Tuukka Repo vs Klaudio Vecani.

Olkapäävamma hidasti, mutta ei pysäyttänyt

Hardknocks Helsinkiä edustavan 22-vuotiaan amatöörien vuoden 2015 MM-hopeamitalisti Tuukka Revon olkapäästä repesi elokuussa nivelsiteet. Vamma ei ole vielä aivan täysin parantunut, mutta se ei menoa haittaa.

Repo oli katsomossa, kun Ayoubi ja Myllynen ottivat toisistaan mittaa. Hän luuli ottelun alun perusteella, että Myllynen vie ja yllättyi Ayoubin loppukiristä.

– Kaveri osasi loppua kohden otella paremmin. En seurannut kunnolla ensimmäisen erän jälkeen, kun luulin, että Myllynen voittaa kohta tyrmäyksellä, kommentoi Repo ottelua.

Tuleva ottelu on Revon ensimmäinen välisarjassa, eli 77,1-kiloisissa. Hän ei ole sarjaan erityisen raamikas, mutta ei usko sen tuottavan ongelmia.

– Siellä pitkiä äijiä. Aina pitäisi kuulemma vetää painot niin alas kuin vain pystyy, jotta olisi mahdollisimman iso. Suurin osa vastustajista on jo nyt ollut n. 10 cm pitempiä, mutta miten niille on käynyt, miettii ammattilaisena vain kerran hävinnyt järvenpääläinen.

Vastustajansa mahdollisuuksiin Repo ei usko, vaikka hänen maanmiehensä voittivatkin kesällä MM-kultaa jalkapallossa.

– Eiköhän yksi voitto jo riitä Ranskalle tälle vuodelle, tuumaa Repo itsevarmasti.

CAGE 44: Niko Myllynen vs Amin Ayoub.

Hurja ranskalainen

Ranskan Nantesissa asuva 23-vuotias Amin Ayoub kuvailee itseään hurjaksi, mutta älykkääksi ottelijaksi. Hän on voittanut eniten otteluja erilaisilla luovutusotteilla matossa, mutta ei ole untuvikko pystyottelussakaan. Ayoub kertoo, että hänellä on 22-3 -ottelulista thai- ja potkunyrkkeilyssä, joten hän on hyvin monipuolinen vapaaottelija, jolla ei ole heikkouksia.

Ayoub haluaa otella painoluokkansa parhaita vastaan mahdollisimman isoissa tapahtumissa. CAGE on hänen mielestään Pohjoismaiden paras promootio ja on iloinen saadessaan mahdollisuuden otella taas suomalaisyleisön edessä. Repoa hän pitää taitavana ottelijana, mutta uskoo vakaasti menestykseensä.

– Tuukka on vahva ja monipuolinen ottelija, mutta minä olen älykkäämpi ja vien voiton ennen täyttä aikaa, Ayoub ennustaa.


Muutoksia ottelukortille

Olli Santalahti joutuu jättäytymään CAGE 45-tapahtuman ottelukortilta pois terveydellisistä syistä.

– Edellinen matsi oli kova ja sen tiimellyksessä vastustaja onnistui osumaan monta kertaa kovilla alapotkuilla. Nyt on todettu säären lihaskalvossa laajat vauriot joiden toipuminen edellyttää ettei jalkaan saa kohdistua uusia iskuja ennen paranemista. Harjoittelua päästään nyt tekemään näillä ehdoin eikä täysipainotteinen otteluun valmistautuminen ole mahdollista, joten yhteisymmärryksessä CAGE:n kanssa päätettiin jättää marraskuun matsi väliin. Nyt keskityn tekemään pitkän peruskuntokauden ja hiomaan kuntoa entistäkin paremmaksi seuraavaa ottelua varten, Santalahti summaa.
Ottelukortille on lisätty räjähtävän lopetushakuisesta pystyottelutyylistä tunnetut Patrik Kapanen ja Rasul Khataev. Molemmille on jo kiinnitetty vastustajat joista tiedotetaan pian tarkemmin.

CAGE 45 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 24.11.2018 alkaen klo 18. Illan pääottelussa Aleksi Toivonen kohtaa japanilaistaituri Taiyo Nakaharan.