CAGE 44: Euroopan kärkitason kohtaaminen höyhensarjassa

26.06.2018

CAGE 44: Walls vs Savvidis – Euroopan kärkitason kohtaaminen höyhensarjassa

Lappeenrannan Edward Walls (6-2) hamuaa kolmatta peräkkäistä voittoaan Kreikan Alex Savvidiksen (16-7-1) kustannuksella 8.9. Helsingin Kulttuuritalossa järjestettävässä CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa. Walls pyrkii todennäköisesti ratkaisemaan tämän 22-vuotiaiden ottelun lyönneillä, kun Savvidis taas haluaa painia voittoon.

Päättäväisesti voittoon

MMA Lappeenrannan Edward Walls sai edellisessä ottelussaan makean revanssin Italian Manolo Sciannasta, joka vei voiton kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa kuristuksella. Huhtikuisessa CAGE 43 -illassa Walls kuittasi tyrmäyksellä 42 sekunnissa. Scianna-voitto oli makea, mutta se unohtui hyvin nopeasti ja seuraavaan otteluun valmistautuminen sai kaiken huomion. Kokeneella Savvidiksella on kolminkertainen määrä otteluja Wallsiin verrattuna ja hän kova haaste.

– Savvidis on kokeneempi ja sen takia paperilla parempi. Se ei haittaa, koska tiedän mihin kykenen ja että minulla on paha tapa saada hyvätkin jätkät näyttämään amatööreiltä, Walls arvioi tulevaa vastustajaansa.

Walls jatkaa, että hänen mielestään Savvidis on jujutsutaituri, joka tykkää lyödä kovaa takakädellä, mutta roiskii pystyssä huolettomasti ja toivoo, että jokin osuu. Lappeenrantalainen uskoo, että on Savvidista päättäväisempi ja se tulee olemaan avain voittoon joko nopealla keskeytyksellä tai tarvittaessa tarkalla 15 minuutin ottelemisella.

– Hänen on pakko saada minut mattoon tai toivoa, että takakäden heijari osuu – sopii yrittää. Tervetuloa Suomeen Alex!Edward Wallsin edellinen ottelu Manolo Sciannaa vastaan.

Kokemus ratkaisee

Ateenassa syntynyt ja asuva Alex Savvidis on Wallsin tavoin vain 22-vuotias, mutta hän on otellut jo uskomattomat 26 kertaa vapaaottelussa. Savvidis on hävinnyt kymmenestä edellisestä matsistaan vain kaksi, joten hän on suuresta ottelumäärästä huolimatta juuri nyt uransa parhaassa iskussa ja haluaa otella vielä joku päivä UFC:ssä.

Edellisessä ottelussaan helmikuussa Cage Warriorsissa kreikkalainen kohtasi huippulupaus Paddy Pimbletin (14-2) Englannissa, mutta joutui vahvan avauserän jälkeen luovuttamaan triangelikuristukseen toisessa erässä.

Savvidis kertoo nopeuden olevan hänen paras aseensa. Walls on hänen mielestään vaarallinen pystyottelija, mutta huomattava kokemusetu tulee tuomaan hänelle voiton.

– Minulle on yhdentekevää miten ottelu tulee ratkeamaan, mutta minä tulen voittamaan, Savvidis ennustaa.

– Walls on poikkeuksellisen lahjakas pystyottelija. Nopeus, tarkkuus ja hyvä ottelusilmä tekevät hänestä tyrmääjän, jollaisia on harvassa. Nyt Walls kohtaa omasta pyynnöstään huomattavasti itseään kokeneemman ja erittäin vaarallisen Savvidiksen, jonka vahvuudet ovat matossa. Nähtäväksi jää onko Walls saanut hiottua aiemmin hänen heikkoutenaan olleen alasvientien puolustuksen riittävälle tasolle Kreikan mustavöistä brassijujutsukaa vastaan. Pystyssä harva pysyy Wallsin kyydissä kovin pitkään, kommentoi CAGE:n toimitusjohtaja One Silvera ottelua.

Alex Savvidiksen HL-video.

CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 8.9.2018 alkaen klo 18.
VOITA AINUTLAATUINEN ELÄMYSMATKA CAGE-MAAILMAAN FAST-KILPAILUSSA!