CAGE 43: Toisessa pääottelussa Aleksi Toivosella kova näytönpaikka Euroopan kärkipään vastustajaa vastaan!

19.03.2018CAGE 43 Toisessa pääottelussa vastakkain 
Aleksi Toivonen ja Paul Marin

CAGE 43 Ammattilaisvapaaottelutapahtuman toisessa pääottelussa lauantaina 28.4.2018 Helsingin Kulttuuritalolla Suomen kirkkaimpiin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva, kahteen kertaan vapaaottelun Suomen mestaruuden ja lukkopainin Euroopan mestaruuden voittanut Aleksi "Jätti" Toivonen kohtaa itseään kolme kertaa kokeneemman Euroopan kärkipään ottelija Paul "El Empalador" Marinin.

Pohjoismaiden neljänneksi rankattua 25-vuotiasta Toivosta pidetään laajalti yhtenä painoluokkansa lupaavimmista nuorista eurooppalaisista ammattilaisvapaaottelijoista. Toivosen matto-ottelutaidot sekä niillä saavutetut meriitit ja menestys ovat luoneet nuorelle lahtelaiselle mainetta. Poikkeuksellisen näyttävästi alkaneella ammattilaisvapaaottelu-urallaan voittamaton Toivonen on urakoinut 5 ensimmäisen erän lopetusvoittoa. Toivosen tuorein ottelu on syyskuun CAGE 41-tapahtumasta Oleg Mykhaylivia vastaan. Katso ottelu kokonaisuudessaan alta.

Kuuden viikon päästä CAGE 43:n toisessa pääottelussa Toivonen kohtaa itseään kolme kertaa kokeneemman romanialaissyntyisen, Espanjassa asuvan Paul "El Empalador" Marinin. Marin on 7-vuotisella ammattilaisurallaan voittanut 19:a ottelustaan 12, joista 8 tyrmäyksin ja yhden luovutuksella lyönteihin. Marinin voitettujen otteluiden lopetusprosentti on 75%. Niin pystyssä kuin matossakin todennetun tyrmäysvoiman lisäksi Marinin räiskyvään ottelutyyliin kuuluvat keskeisesti yli kymmenvuotisen kreikkalaisroomalaisen painiuran myötä saavutetut heittotaidot. Katso Marinin highlight-video alta.

Toivonen on edellisen ottelunsa jälkeen käynyt leikkauksessa ja kuntoutunut ennätysvauhdissa.

- Jouduin leikkauspöydälle joulukuussa ja jo nyt olen palannut täysipainoiseen harjoitteluun. Lääkärit totesivat, että olen tehnyt vuoden kuntoutuksen muutamassa viikossa. Kiitos tästä kuuluu Lahden Fysakokselle, Turun Sport Science Labille ja tietysti lääkäri Matti Seppäselle, Toivonen toteaa.

Joulukuussa Suomen Vapaaotteluliitto tiedotti Toivosen toukokuisen CAGE 39-ottelun tuloksen mitätöimisestä vastustaja Oleg Lichkovakan doping-käryn vuoksi.

- Asia aiheutti paljon hämmennystä koska ilmoituksessa meni sen verran kauan, että Lichkovaka ennätti otella vielä käryn jälkeenkin Suomessa. Eipä tuo mielessäni mitään muuta, häkkiin käveltiin ja pataan tuli. Asia käsiteltiin ja palattiin voittojen tielle, Toivonen summaa.

Toivonen suhtautuu otteluun Marinia vastaan näytönpaikkana.

- Marin on todella kokenut ja taitava Euroopan kärkitason vastustaja. Odotan innolla tällaista näytönpaikkaa. Harjoitteluun ei ole tehty suurempia muutoksia, ei tässä mitään taikatemppuja yritetä vaan voitto haetaan vahvalla omalla tekemisellä kuten tähänkin saakka. Jokainen joka on nähnyt otteluitani on varmasti saanut rahoilleen vastinetta. Samaa ilotulitusta ja voitonjuhlaa on luvassa Kultsalla 28.4, Toivonen povaa.

Myös Marin kunnioittaa vastustajansa taitotasoa.

- Toivonen on hyvä ottelija ja hänellä on hyvä ottelusaldo. Hän on taitava jiu-jitsussa. En koskaan ennusta otteluideni tuloksia, mutta sen on aina varmaa, että yritän lopettaa ne niin nopeasti kuin mahdollista, Marin kertoo.

CAGE 43 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA 28.4.2018

PÄÄOTTELUSSA SUOMEN JA ENGLANNIN LAJIPIONEERIEN KOHTAAMINEN:

MATTEUS LÄHDESMÄKI 14-9-3 VS ASHLEIGH GRIMSHAW 19-10-1, 3nc

VARAA PAIKKASI ALLA OLEVISTA LINKEISTÄ NYT!