CAGE 43 Pääottelussa kohtaavat Suomen ja Englannin lajipioneerit!

17.03.2018

 

 CAGE 43 Pääottelussa vastakkain 
Matteus Lähdesmäki ja Ashleigh Grimshaw

CAGE 43 Ammattilaisvapaaottelutapahtuman pääottelussa lauantaina 28.4.2018 Helsingin Kulttuuritalolla Suomen ja Englannin lajipioneerit kohtaavat kun kaksinkertainen Shooto-liiton Euroopan mestari Matteus Lähdesmäki saa vastaansa brittiläisen Ashleigh "Cruiser" Grimshawn.

30-vuotias, alunperin lahtelainen, nykyään Hyvinkäällä asuva Matteus Lähdesmäki on yksi vapaaottelun suomalaisista pioneereista. Lempinimellä "Teini" tunnettu Lähdesmäki aloitti ammattilaisuransa 17-vuotiaana vuonna 2004 ja on sen jälkeen otellut 26 kertaa mm. Japanissa, Kanadassa, Tanskassa, Ruotsissa, Italiassa, Libanonissa, Bahrainissa ja Arabiemiraateissa. Arvostetun Japanilaislähtöisen Shooto-liiton Euroopan mestaruuden Lähdesmäki voitti vuosina 2009 ja 2011. Erityisen vaaralliseksi hän on osoittautunut mattokamppailussa ansaiten 14:sta voitostaan 12 kuristuksin ja luovutusottein. Voitettujen otteluiden lopetusprosentti onkin erittäin korkea 86%. Viimeksi Lähdesmäki nähtiin tositoimissa marraskuun CAGE 41:ssä paluuottelussaan 3,5 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Lähdesmäki nappasi nopean kuristusvoiton voittamattomasta tsekkiläislupauksesta Roman Dikistä. Katso ottelu kokonaisuudessaan alta.

CAGE 43 pääottelussa Lähdesmäki kohtaa niinikään erittäin kokeneen brittiläisen Ashleigh "Cruiser" Grimshawn. Team Titania edustavan Brasilialaisessa jiu-jitsussa mustan vyön ansainneen Grimshawn ottelulista on pitkä ja vakuuttava. Vuonna 2003 alkaneella 16-vuotisella ammattilaisurallaan Grimshaw on otellut yhteensä 33 kertaa mm. brittiläisten Cage Warriors- ja BAMMA-organisaatioiden pääotteluissa. Grimshawn ottelusaldo pitää sisällään 19 voittoa, 10 tappiota, yhden ratkaisemattoman ja 3 arvostelematonta ottelua. Voitoista 8 on tyrmäyksiä ja 9 kuristuksia ja luovutusotteitta. Myös Grimshawn voitokkaiden otteluiden lopetusprosentti on poikkeuksellisen korkea 89%.

Lähdesmäki arvioi tuoretta paluutaan kilpakehiin ja siihen valmistautumista seuraavasti.

- Aloittaminen nollista ja itsensä ottelukuntoon saattaminen oli haastavaa. Toisaalta olin täpinöissä kehään pääsemisestä ja halusin tuntea sen adrenaliiniryöpyn ja otteluviikon jännityksen. Harjoituskausi meni todella hyvin vaikka suurimmaksi osaksi teinkin vain fysiikkapuolta. Sparrimäärät jäi aika vähäisiksi, mutta jälkeenpäin kun miettii, niin paremmin ei paluuta olisi voinut tehdä. Tietynlainen nälkä syttyi tuosta ottelusta: Mitä jos...?

Lähdesmäki on valmistautunut otteluun perisuomalaisin keinoin.

- Loistavan talven ansiosta hiihto on lisätty harjoitteluun. Olen hiihtänyt paljon, jopa salimatkat on välillä taittuneet hiihtäen. Edelleen olen keskittynyt enemmän fysiikkaan ja viime viikolla alkoivat sparrit. Yhteensä 7 viikkoa hiotaan ottelusilmää kuntoon.

Lähdesmäki arvostaa vastustajansa taitoja.

- Grimshaw on kokenut ja fyysinen ottelija. Kova mattomies ja pystyssä taitava myös. Mattotilanteissa olemme hyvin samanlaisia ottelijoita. Ollaan kohdattu samoja vastustajiakin, esimerkiksi Graham Turner. Grimshaw hävisi hajaäänituomiolla Turnerille täyden ajan jälkeen. Itselläni meni alta 2 minuuttia takakuristuksella Turnerin voittamiseen. Että tervetuloa vaan Suomeen Grimshaw, muista ottaa tanssikengät mukaan!

Grimshaw odottaa innolla Lähdesmäen kohtaamista.

- Matteus on vahva lukkopainija ja niin olen minäkin. Odotan innolla vauhdikasta "shakkiotteluamme". Lopputulos tulee olemaan se, että seison voitokkaana vastustajani yllä, käteni tulee olemaan nostettu voiton merkiksi ja matsin lisäksi tulen voittamaan myös yleisön puolelleni uskomattoman taistelun jälkeen. Olen aina parhaimmillani kun pääsen jonkun toisen takapihalle sotkemaan toisten kauniit suunnitelmat.

CAGE 43 HELSINGIN KULTTUURITALOLLA 28.4.2018

VARAA PAIKKASI ALLA OLEVISTA LINKEISTÄ NYT!