CAGE 43: Mika Hämäläinen kohtaa paluuottelussaan voittamattoman Ilia Topurian!

27.03.2018CAGE 43 Mika Hämäläinen vs Ilia Topuria

Lauantaina 28.4.2018 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 43 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa helsinkiläinen jalkalukkospesialisti Mika Hämäläinen tekee paluun kilpakehiin ja saa vastaansa voittamattoman georgialaisen Ilia Topurian.

GB Gymiä ja Primusta edustava 28-vuotias Hämäläinen tunnetaan yhtenä Pohjois-Eurooppalaisen vapaaottelukentän vaarallisimmista lukkopainitaitureista. Vaikka Hämäläisen virtuoosimainen kyky kaivaa kovista vastustajistaan murskaavia polvilukkoja ja takakuristuksia on kaikkien tiedossa, on pitkän painitaustan ja poikkeukselliset voimatasot omaavaa Hämäläistä vastaan puolustautuminen yleensä osoittautunut mahdottomuudeksi. Tästä kielii ottelusaldo joka pitää sisällään 8 voittoa ja ainoastaan yhden tappion. Voitoista 7 on tullut ensimmäisessä erässä nimenomaan jalkalukoilla ja kuristuksilla.

Hämäläinen valottaa syitä 2-vuotiseksi venyneen ottelutauon taustalla.

- Ottelutauko venyi pitkäksi kun heti viime ottelun jälkeen syntyi lapsi. Kun suurimmat perhekiireet saatiin pois alta ja alkoi olla taas iskussa, niin irtosi rintalihas kokonaan käsivarren kiinnikkeestä. Vamma vaati leikkauksen ja kuntouttaminen ottelukuntoon oli iso projekti johon meni aikaa tasan vuosi, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen näkee vastustajan ja itsenä välillä yhtäläisyyksiä.

- Topuria on vahvan oloinen ja taitava matto-ottelija, eli aika samantyylinen kuin itsekin olen. Lähden ottelemaan Topuriaa vastaan siinä missä olen hyvä, eli vapaaottelussa. Vastustajalle ja yleisölle terveisiä, että tervetuloa, meille kaikille tulee tässä ottelussa hiki.

Hämäläisen edellinen ottelu käytiin CAGE 35-tapahtumassa 13.5.2016 Valentin Deschampsia (7-4-1) vastaan. Katso ottelu alta.

Hämäläistä vastaan asettuva 21-vuotias Ilia Topuria on vapaaottelussa voittamattoman. Ammattilaisena Topuria on voittanut kaikki neljä otteluaan kuristuksilla. Ennen ammatilaiseksi siirtymistä Topuria ennätti otella amatöörinä 9 kertaa voittaen kaikki ottelunsa. Georgiasta Espanjaan 15-vuotiaana muuttanut Topuria aloitti jo lapsena kilpauran kreikkalais-roomalaisessa painissa. Topuria harjoittelee sekä Espanjalaisella Climent Clubilla, että myös maineikkaalla Ruotsalaisessa All Stars-salilla.

Topuria uskoo olevansa taidollisesti Hämäläistä korkeammalla tasolla.

- Hämäläinen on vaaralliset jalkalukot omaava lukkopainispesialisti, mutta olen kaikilla osa-alueilla parempi. Olen 100% varma, että tulen dominoimaan omaa painoluokkaani kaikista suurimmissa kehissä. En usko, että Hämäläinen pysyy kyydissäni täyttä aikaa, vaan voitan tyrmäyksellä tai jalkalukolla, itsevarma Topuria toteaa.

Katso alta Topurian tuorein ottelu Jhon Guarinia vastaan.

 

CAGE-matchmaker Jukka Paananen näkee ottelun ratkeavan matossa ennen täyttä aikaa.

- Ilia Topuria on erityisen vaarallinen mattotaituri jonka erikoisalaa ovat kuristukset, joilla on voittanut kaikki käymänsä ottelut. Hämäläinen palaa pitkältä sairastauolta häkkiin ja on tunnetusti kova jalkalukkojen hakija sekä äärimmäisen fyysinen ottelija tähän painoluokkaan. Tässä ottelussa ratkaisu tultaneenkin näkemään matto-ottelussa ennen täyttä aikaa, joskin myös Hämäläisen takakäsi riittää lopettamaan ottelun pystyssä. Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla tätä kohtaamista, Panananen ennakoi.


OTTELIJAESITTELY & OPEN WORKOUT

Tervetuloa kuulemaan ottelijoiden mietteet tulevista otteluistaan ja tarkistamaan heidän kisakuntonsa Ottelijaesittey & Open Workout-tilaisuuteen Helsingin Casinolle keskiviikkona 28.3.2018 klo 19, vapaa pääsy!

CAGE 43 PÄÄOTTELUSSA LAJIPIONEERIEN KOHTAAMINEN:

MATTEUS LÄHDESMÄKI VS ASHLEIGH GRIMSHAW

VARAA PAIKKASI ALLA OLEVISTA LINKEISTÄ NYT!