CAGE 42: Markus Rytöhonka vs Jani Hägg

08.02.2018

CAGE 42 Helsingin Kulttuuritalolla 17.2.2018 

Markus Rytöhonka vs Jani Hägg

Lauantaina 17.2.2018 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 42 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa  nähdään vauhdikkaaksi ennakoitu kotimainen höyhensarjan ottelu kun entiset tiimikaverit Markus Rytöhonka ja Jani Hägg kohtaavat.

Tyrmääjänä tunnettu 26-vuotias Primus Fight Teamia edustava helsinkiläinen Markus Rytöhonka voitti SM-kullan vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisura alkoi vauhdikkaasti; ensimmäinen vastustaja oli Makwan Amirkhani. Rytöhonka otteli ammattilaisuransa aloitusvuonna intensiiviseen tahtiin viisi ottelua. Sen jälkeen lupaavasti alkanut ura katkesi kuudeksi vuodeksi olkapäävamman vuoksi. Viime keväänä Rytöhonka voitti kauan odotetun paluuottelunsa ensimmäisen erän tyrmäyksellä. Kaikki voittonsa tyrmäyksin ansainnut Rytöhonka harjoittelee määrätietoisesti mm. Anton Kuivasen kanssa ja panostaa  nyt uraansa täysillä.

30-vuotias Team East Frontia edustava lahtelainen Jani Hägg omaa painoluokkaansa poikkeukselliset fyysiset ominaisuudet. Hägg on erittäin vahva ja omaa myös hyvän kestävyyden. Häggin painiosaamisesta kertoo brasilialaisen ju-jutsun ruskea vyö. Pystyottelutaitojaan Hägg on kehittänyt kilpailemalla myös thainyrkkeilyssä. Häkissä Hägg etenee kuin jyrä ja omien sanojensa mukaan häviää mieluummin tyylillä kuin lähtee pakittelemaan. Aggressiivinen ja riskejä väistelemätön ottelutyyli onkin johtanut siihen, että niin voitokkaat kuin tappiollisetkin ottelut ovat pääasiassa päättyneet tyrmäyksellä tai luovutusotteella.

Rytöhonka on luottavainen lähtöasetelmaan ja omiin taitoihinsa tulevassa ottelussa.

- Jani on vahva seinältä ja lähiottelussa. Omat vahvuudet ovat hyvä liike, räjähtävyys ja kovat lyönnit. Niillä aion tiputtaa hänet kyydistä. Ottelu loppuu joko 2. erän lopussa kovalla lyönnillä tai sitten väsytän ja rankaisen Jania täydet 3 erää pystyssä kaikilla aseilla. Toivoisin, että Jani pysyisi kyydissä edes vähän kauemmin kuin edelliset vastustajat. Olisi mukava saada vähän edes hikeä pintaan, Rytöhonka summaa. 

Häggillä on luonnollisesti päinvastaiset suunnitelmat. 

- Rytöhonka on entinen tiimikaveri ja ollaan treenattukin yhdessä. Myös vauhdikas kaveri joka ei suotta pakittele. Itse olen kestävä ja yleisesti omaan sarjaan vahva ottelija. Tämäkin matsi tulee kääntymään edukseni paremman fysiikan ansioista. En ole vielä visioinut voittotapaa, mutta olen valmiina lopettamaan ottelun heti tilaisuuden tullen. Markukselle terveisiä, että tulkoon tekemään parhaansa ja vähän enemmänkin, sillä itse olen tulossa ainoastaan voittamaan, Hägg kertoo. 

CAGE 42 PUNNITUSTILAISUUS JÄRJESTETÄÄN SPORTS BAR CASINO HELSINGISSÄ PE 16.2 KLO 18, TERVETULOA!

CAGE 42 pääottelussa Anton Kuivanen saa vastaansa Junior Maranhaon.

CAGE 42 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 17.2.2018 klo 18 alkaen.