CAGE 39: Jamballe pääotteluun vaarallinen haastaja Brasiliasta

15.04.2017
Lauantaina 29.4.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavassa CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa 11-ottelun voittoputkessa oleva Pohjoismaiden ykköseksi rankattu Janne "Jamba" Elonen-Kulmala saa vastaansa Brasilian Diego "Magrinho" Silvan.

4-vuotta jatkuneessa 11-ottelun voittoputkessa olevan Elonen-Kulmalan ottelusaldo on 15 voittoa ja 4 tappiota. Voitoista suurin osa on ansaittu tyrmäyksin ja kuristuksilla tai luovutusotteilla. 27-vuotiaan Elonen-Kulmalan ammattilaisura on alkanut jo 9 vuotta sitten. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Elonen-Kulmala ennätti otella amatöörinä 23 voittoa, 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Suomen mestaruuksia hänellä on peräti neljä, joista kaksi on ansaittu poikkeuksellisesti samana päivänä voittamalla oman sarjansa finaaliottelut niin nuorten, kuin aikuistenkin sarjoissa. Lisäksi Elonen-Kulmalalla on kaksi kultamitalia kansainvälisistä Finnish Open-turnauksista.

Pääottelun haastajaksi saapuva 23-vuotias Silva on 4-ottelun voittoputkessa. 5 vuotta ammattilaisena otelleen brasilialaisen ottelusaldo on 7 voittoa ja kaksi tappiota. Ottelutyyliltään Silva on monipuolinen, aggressiivinen ja nopeasti liikkuva. Voittoja onkin tullut  niin tyrmäyksillä kuin kuristuksillakin.

- Silva on aggressiivinen ja parempi liikkeinen kuin moni aiemmista vastustajista. Kova haaste on kiva homma. Oma vahvuuteni ottelijana ja ihmisenä onkin lupsakka asennoituminen haasteisiin. Takakäsi ja kahden jalan kaadot toimivat minulla myös, analysoi Elonen-Kulmala.

Elonen-Kulmalan ympärillä on jo hyvän aikaa ollut käynnissä laaja-alainen spekulointi kansainvälisestä läpimurrosta. Tähän urheilija itse suhtautuu rauhallisesti jalat maassa eikä ota paineita.

- Monet on spekuloineet UFC-jutuilla jo pitkään. Itse olen keskittynyt voittamaan ottelut. Ne onkin menneet ihan jees. Nyt vertaillaan taitoja Silvan kanssa Kultsalla. Voitan olemalla parempi vapaaottelija, Elonen-Kulmala summaa.

CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.
CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.