CAGE 36: Pääottelupari varmistunut

25.07.2016

 


CAGE 36: Pääottelupari varmistunut


Espoon Janne "Jamba" Elonen-Kulmala saa syyskuun 3. päivä Helsingin Kulttuuritalolla CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuman pääottelussa vastaansa brasilialaisen Denis "Alagoas" Silvan. Kyseessä on huipputason kohtaaminen kun 10-ottelun voittoputkessa oleva "Jamba" kohtaa 8-ottelun voittoputkessa olevan Silvan.

Ensimmäistä kertaa CAGE pääottelussa nähtävä Elonen-Kulmala toivoi aiemmin kovaa vastustajaa ja vakuutti olevansa valmis valokeilaan.

- Unelmavastustaja olisi kova ukko, joka on tyylillisesti mulle passeli, totesin aikaisemmin kun kysyttiin millaista vastustajaa haluaisin pääotteluun. Denisin matseja katellessa osuu aika kivasti tohon meikän aikasempaan kuvaukseen. Hatunnostot siis matchmaker Lampenille, kommentoi Elonen-Kulmala vastustajaansa.

Silva on ennättänyt ammattilaisurallaan kerätä 10 voittoa ja kärsinyt ainoastaan yhden tappion. Voitoista puolet ovat tulleet ennen täyttää aikaa kuristuksin ja tyrmäyksin. Ennen Elonen-Kulmalan kohtaamista 21-vuotias Silva pitää yllä kisatuntumaa ottelemalla heinäkuussa Brasiliassa 10 voittoa ja kaksi tappiota omaavaa Rodrigo Praiaa vastaan.

4-vuotta jatkuneessa voittoputkessa olevan Elonen-Kulmalan ammattilaissaldo on 14 voittoa, joista suurin osa on hankittu tyrmäyksin tai lopetuksin, ja ainoastaan 4 tappiota. Tuorein voitto tuli vartalopotkutyrmäyksellä maaliskuussa Lemmy Krusicia vastaan. Ennen ammattilaiseksi siirtymistä Elonen-Kulmala ennätti otella amatöörinä 23 voittoa, 3 tappiota ja 2 ratkaisematonta. Suomen mestaruuksia hänellä on peräti neljä, joista kaksi on ansaittu poikkeuksellisesti samana päivänä voittamalla oman sarjansa finaaliottelut niin nuorten, kuin aikuistenkin sarjoissa. Lisäksi Elonen-Kulmalalla on kaksi kultamitalia kansainvälisistä Finnish Open-turnauksista.


- Koen olevani ihmisyyden kaikilla osa-alueilla valmis pääotteluun. Otteleminen tuo mulle elämyksiä, sisältöä ja tavoitteita elämään. En tällä hetkellä osaisi nauttia niin sanotusta perusarjesta. Toivottavasti sekin päivä koittaa vielä joskus, toteaa Elonen-Kulmala. 

Voittoputkeaan ja uratilannettaan 26-vuotias Jamba arvioi jalat maassa.

- Yksittäiset voitot kertoo lyhyellä ajanjaksolla tehdyistä oikeista asioista. Vuosia kestänyt voittoputki taas enemmän siitä, että palikat rupee olee oikeesti kohdallaan tai sitten vastustajat on ollu ihan kuraa. Itellä mielestäni ollu ihan kovia kavereita vastakkaisessa kulmassa. En ota paineita voittoputkesta, en oikeestaan anna sille hirveesti painoarvoa. Usein sitä joko voittaa tai häviää, ei se sen ihmeellisempää ole.

- Tänä päivänä mun vahvuus on suorittamisen taso kilpailutilanteessa. Pystyn luomaan itelleni aika rauhalliset olosuhteet kisatilanteeseen, mikä sitten näkyy rauhallisena tekemisenä, Elonen-Kulmala tiivistää.

Rentous näkyy niin häkissä kuin sen ulkopuolella ja Jamba pyrkii nauttimaan joka hetkestä pilke silmäkulmassa.

- Yritän nauttia elämästä niin paljon ja pitkään kuin mahdollista. Ehkä siitä vois hakee jotain elämänasenteellista vahvuutta. Monessa eri kirjallisuuden lähteessä on myös mainittu, että meikällä on Kivenlahden paras takamus. Katellaan kuinka pitkälle noilla elämässä oikein pääsee, Elonen-Kulmala murjaisee.

Ensihoitajaksi opiskeleva Jamba näkee yhtäläisyyksiä opiskelun ja urheilun välillä.

- Koen tämmöisenä vähän töitä tehneenä opiskelijana, että ensihoitajan hommatkin ovat jatkuvaa oppimista, kehittymistä ja oivaltamista. Erilailla samanlaista kuin nämä urheilukuviot.

- Halit ja pusut kaikille, jotka ottavat ne vastaan. Nähdään viimeistään Kultsalla, lähettää Elonen-Kulmala terveisiä itselleen ominaiseen tapaan.

 

OSTA LIPUT




 

OSTA LIPUT



CAGE 36 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla syyskuun 3. päivä klo 18 alkaen.


Lisätietoa



FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE