CAGE 34: Lisää tyrmääjiä ja kuristajia

23.01.2016

CAGE 34: Lisää tyrmääjiä ja kuristajia 

Helsingin Kulttuuritalolla 13.2.2016 oteltavan CAGE 34 ammattilaisvapaaottelutapahtuman ottelukortti täydentyy kovilla kansainvälisillä nimilläKotikulman ottelijoiksi on lisätty aiemmilta vuosilta tutut CAGE-veteraanit Viron Ott Tõnissaar ja Suomessa asuva tsetseenitaustainen Rasul Khataev.

Jo 10 vuotta ammattilaisena otellut Ott Tõnissaar on Viron menestynein ja tunnetuin vapaaottelija. Vuonna 2006 ammattilaisena debytoinut Tõnissaar on taistellut itselleen huiman ottelusaldon 10 voittoa ja ainoastaan 2 tappiota. Nykyään Tõnissaar edustaa Anton Kuivasen kanssa samaa suomalaista Primus Fight Teamia. Ottelijana 31-vuotias virolainen on erittäin lopetushakuinen; kymmenestä voitosta kahdeksan on tullut tyrmäyksin ja kuristuksin. Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Tõnissaar vei tuoreimman ottelun nimiinsä tyrmäyksellä marraskuussa 2015.

Tõnissaarta vastaan asettuu Ranskan kovalistainen Dagir Imavov. Imavovin ottelusaldo koostuu yhdeksästä voitosta, yhdestä tappiosta ja yhdestä ratkaisemattomasta ottelusta. Imavovin edellinen ottelu nähtiin marraskuussa 2014 CAGE 28-tapahtumassa. Tuolloin ennakkoasetelmien puolesta altavastaajana otteluun lähtenyt Imavov tyrmäsi itseään huomattavasti kokeneemman JP Vainikaisen ensimmäisessä erässä. Imavovin ainoa tappio on tullut vuonna 2013 tanskalaista Soren Bakia vastaan, joka voitti viime vuonna Aleksi Nurmisen tiukassa taistossa.


Tõnissaaren ja Imavovin kohtaaminen on ennakkotietojen perusteella erittäin tasainen. Molemmat ottelijat kykenevät lopettamaan ottelun nopeasti tyrmäyksellä tai luovutusotteella ja molemmilla on usean voiton mukanaan tuoma vahva itsevarmuus otteluun lähdettäessä. Tõnissaarella tosin on etunaan aktiivisemman ottelutahdin myötä luultavasti parempi kisatuntuma. Ottelun voittaja parantanee tuntuvasti osakkeitaan kansainvälisissä rankingeissa.

 

Hardknocks Helsinkiä edustava Tsetseniassa syntynyt Rasul Khataev on jäänyt suomalaisyleisön mieliin poikkeuksellisen kiivaan ottelutyylin ja -tahdin vuoksi. Vuonna 2013 ammattilaiseksi siirtynyt Khataev otteli heti samana vuonna peräti kuusi kertaa. Yhteensä kuusi voittoa ja kolme tappiota listalleen kerännyt Khataev on viihtynyt häkissä täyden ajan ainoastaan kaksi kertaa. Voitoista kolme on tullut tyrmäyksin ja yksi kuristuksella. Khataevin perheen kohdalla voisi todeta kamppailun olevan verissä, sillä myös pikkuveli Arslan Khataev on meritoitunut kamppailu-urheilija; Arslan voitti loppuvuonna 2015 nyrkkeilyssä nuorten EM-hopeamitalin. 

Khataevia vastaan helmikuussa asettuu CAGE 34-tapahtuman kolmas brasilialainen Rafael; Rafael Matias Correa. Correa on vakuuttavan ottelusaldon yhdeksän voittoa ja kolme tappiota. Myös Correa on kilpakumppaninsa Khataevin kaltainen kaikki-peliin-tyylinen ottelija; yksikään Correan otteluista ei ole kestänyt täyttä aikaa. Brasilialaisen ju-jutsutaiturin voitoista kahdeksan on tullut kuristuksin tai luovutusottein ja yksi tyrmäyksellä. Ennakkotietojen perusteella Khataevin ja Correan kohtaaminen tuskin ennättää vanheta täyttä aikaa, vaan ratkaisu löytynee tyrmäyksen tai luovutusotteen muodossa.    

CAGE 34 Ottelukortti 
(tilanne 23.1.2016)

-65,8 kg
Rafael Domingos (6-0-0) Oulun Kamppailuklubi/Team Robert Drysdale vs. 
Rafael Macedo (7-2-0, 1nc) GBG MMA/Team East Front/Epic Fight Club  

-77,1 kg
Jussi Halonen (6-3-0) HardKnocks Helsinki vs. TBA

-70,3 kg

Mikael Nyyssönen (8-2-0) WFC Warriors vs. TBA

-70,3 kg
Ott Tõnissaar (10-2-0) Primus Fight Team vs.
Dagir Imavov (9-1-1) GB Sport, France

-65,8 kg
Rasul Khataev (6-3-0) Hardknocks Helsinki vs.
Rafael Matias Correa (9-3-0) OCS Jiu-Jitsu, Brazil

-61,2 kg
Suvi Salmimies (3-2-1) MMA Utti/Team East Front vs. TBA

-70,3 kg

Tuukka Repo (0-0-0) Sisu Gym vs. TBA

CAGE 34 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 13.2.2016.

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE