CAGE 29: Suvi Salmimiehen vastustaja vetäytyi ottelusta

18.02.2015

Vapaaottelija Suvi Salmimies ottelee CAGE 29 -tapahtumassa 28. päivä helmikuuta Helsingissä.

Suvi Salmimiehen oli määrä kohdata puolalainen Izabela Badurek ammattilaisvapaaottelutapahtuma CAGE 29:ssä vajaan kahden viikon päästä Helsingin Kulttuuritalolla. Badurek on kuitenkin nyt ilmoittanut vetäytyvänsä ottelusta terveysongelmiin vedoten. CAGE-promootio kartoittaa korvaavaa vastustajaa parhaillaan. Aikaa on vielä reilusti, joten korvaava vastustaja löydetään suurella todennäköisyydellä.

MMA Uttia ja Team East Frontia edustava Salmimies on tunnettu aggressiivisesta ja ennakkoluulottomasta pystyottelemisestaan.

- Vastustajan vaihtuminen on enemmän kuin tuttua. Näin on kohdallani käynyt miltei aina ja se kuuluu lajin luonteeseen. En anna tämän vaikuttaa valmistautumiseen, sillä ennakkoin vastustajan vaihtumisia treenamalla siten, että olen valmis ottelemaan millä tahansa vapaaottelun osa-alueella. Näin alkuperäisen vastustajan vaihtuminen eri tyyliseen ottelijaan ei tuota vaikeuksia, kertoo Salmimies tyynesti.

Ammattilaisvapaaottelijana kaksi voitettua ottelua ja yhden ratkaisemattoman otellut 29-vuotias Salmimies ei enää tee kovia otteluharjoitteita ennen ottelua. Hänen osaltaan loukkaantumisriski on nyt jo pieni.

- Viimeiset kovat sparrit otettiin eilen. Nyt ohjelmassa on paljon lepoa ja palautumista, mikä on keholle tervetullutta, mutta päälle raskasta. Itse jatkaisin sata lasissa vaikka hamaan tappiin! Siksi valmentajan rooli harjoittelun suunnittelussa ja ennen kaikkea minun jarruttelussa on tärkeä. Nyt saan enää tehdä ärsyttävän lyhyitä ja kevyitä harjoituksia; alkulämpöjen jälkeen 20 minuuttia pistareilla ja just kun pääsee vauhtiin niin valmentaja käskee lopettamaan! Turhauttavaa, toteaa yli-innokkaana harjoittelijana tunnettu Salmimies.

- Itse en katso koskaan vastustajan aikaisempia otteluita, vaan sen hoitavat valmentajat puolestani. En halua vaivata päätäni vastustajalla, enkä sinällään menetä mitään vastustajan vaihtuessa, koska uusi vastustaja on minulle yhtä mysteeri kuin vanhakin.

Painoluokassa alle 56,7 kiloa, eli kärpässarjassa otteleva Salmimies omaa painoluokkaansa poikkeukselliset voimatasot.

- Painonveto on jo menossa ja pudotettavaa vielä riittää, joten palautuminen on tavallista hitaampaa ja energiaa ei ole liikaa. Painonveto ei ole koskaan kivaa - haaveilen jo makunystyröilläni kaikista niistä herkullisista jutuista mitä pääsen maistelemaan puntarin läpäistyäni ottelua edeltävän iltana, kuvailee Salmimies.

Sivutoimisesti muusikon töitä tekevä Salmimies on Voice of Finland-ohjelmasta tuttu myös laulajana.

- Kyllä sieltä vastustaja kuitenkin löytyy ja mä oon jo niin tottunut tähän, että välillä käy mielessä, että jos jonkun kanssa haluaa joskus otella, niin sen kanssa ei kannatta ekaks matsia sopia kun se peruuntuu kuitenkin, Salmimies naurahtaa hyväntuulisesti.

CAGE 29 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa nähdään yhdeksän ottelua joiden joukossa pääottelussa menestynein suomalainen vapaaottelija Anton Kuivanen, kansainvälisen läpimurron kynnyksellä oleva raskaaseen sarjaan nouseva Marcus Vänttinen, amatöörien maailmanmestari Aleksi Nurminen, sekä seitsemän ottelun voittoputkessa oleva voittamaton huippulupaus Mikael Nyyssönen.

CAGE 29 ammattilaisvapaaottelutapahtuma otellaan 28.2. Helsingin Kulttuuritalolla.

Tapahtuma näytetään suorana ISTV:ssä Urheilusanomien maksullisessa verkossa. Jos et ole vielä Urheilusanomien tilaaja, voit kokeilla palvelua eurolla yhden kuukauden ajan.

Tapahtuman tulee olemaan ennakkoon loppuunmyyty tällä viikolla, joten osta lippusi pian!

Tapahtuma näytetään suorana ISTV:ssä Urheilusanomien maksullisessa verkossa. Jos et ole Urheilusanomien tilaaja voit kokeilla palvelua eurolla yhden kuukauden ajan.

CAGE 29 ottelukortti (18.2.2015)

-70,3 kg
Anton Kuivanen (20-8-0) Primus Fight Team vs.
Sergej Grecicho (20-5-1) Liettua

-120,2 kg
Marcus Vänttinen (24-5-0) HardKnocks Helsinki vs.
Jarjis Danho (4-0-0, 1 No Contest) Syyria

-70,3 kg
Mikael Nyyssönen (7-0-0) MMA Team 300 vs.
Thibault Gouti (9-0-0) Ranska

-77,1 kg
Mikko Ahmala (4-2-0) HardKnocks Helsinki vs.
Julien Piednoir (4-1-0) Ranska

-70,3 kg
Aleksi Nurminen (3-1-0) RNC Sport Club vs.
Jonathan Ramon (6-7-0) Ranska

-77,1 kg
Jussi Halonen (4-3-0) Hardknocks Helsinki vs.
Laurent Beranger (4-2-0) Ranska

-56,7 kg
Suvi Salmimies (2-0-1) Team East Front vs. TBA (Vastustaja ilmoitetaan myöhemmin)

-70,3 kg
Niko Myllynen (3-2-0) RNC Sport Club vs
Kevin Ruart (2-1-0) Sveitsi

-93 kg
Saku Heikkola (3-5-0, 1 No Contest) Valkeakosken Heracles vs.
Matej Surin (4-1-1) Slovakia

SEURAA CAGEA:

CAGE 29 Facebook-tapahtuma

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE