CAGE 39: Silanderin vastustajaksi combat sambon Euroopan mestari

19.04.2017Lauantaina 29.4.2017 Helsingin Kulttuuritalolla oteltavan CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuman toisessa pääottelussa Pohjoismaiden ykköseksi rankattu Mikael "Hulk" Silander saa vastaansa Ukrainalaisen Alexander Podlesniyn.

Espoon Kehähaiden Silanderin seitsemän vuotisen ammattilaisuran saldo on 15 voittoa ja 5 tappiota. Silander on hallinnut Pohjois-Eurooppalaisten ranking-tilastojen kärkisijoja jo vuosia ja otellut kansainvälisissä kehissä nimekkäitä vastustajia vastaan. 2016-vuoden ottelut Silander otteli Venäjällä ja jo vuonna 2013 hän otteli Brittipromootio Cage Warriorsin mestaruusvyöstä nykyistä UFC-ottelija Neil Seeryä vastaan.

Edellisessä ottelussaan helmikuun CAGE 38-tapahtumassa Silander otti vakuuttavan voiton poikkeuksellisen kokeneesta japanilaisesta UFC-veteraani  Shimizu Shunicista (30-18-11, 1nc). 


Nyt Silanderia vastaan asettuva Fight Club Donetskia edustava 19-vuotias Podlesniy on nuoresta iästään huolimatta rutinoitunut ja meritoitunut ottelija. Podelsniy on Ukrainan ja Euroopan nuorten combat sambo-mestari ja vapaaottelun ammattilaisena niittänyt 9 voittoa ja 5 tappiota huikealla 7-ottelun vuositahdilla. Podlesniyn voitoista 3 on tullut tyrmäyksin ja kolme luovutusottein, joten nuori Ukrainalainen on vaarallinen kaikilla osa-alueilla.

Ottelu käydään painoluokassa 60kg. Podlesniy ottelee normaalisti sarjassa 61,2kg kun taas Silanderin vakiintunut painoluokka on 56,7kg. Kokoetu lienee siis ukrainalaisella.

- Muutaman vastustajan peruuntuminen osui taas valitettavasti kohdalle ja sen jälkeen omassa sarjassa ei ollut saatavissa riittävän kovia ukkoja, niin siirryn tätä matsia varten miltei painoluokkaa ylemmäs omasta sarjasta. Näin saatiin vastustajaksi kova taistelija joka on kiertänyt Venäjällä isoissa illoissa. Podlesnyistä on vähän tietoa, mutta muutaman ottelun kun katsoo niin saa tyylistä kiinni. Ottelussa mennään kuitenkin omilla vahvuuksilla. Ne ovat monipuolisuus ja se, että pystyn pitämään otteluissa kovan tahdin ja haastamaan vastustajia koko ajan. Se avaa paikat lopetuksille. Kova paine pystyssä ja vastustaja selälleen. Tällä kaavalla otellaan ja paikan tullen haetaan lopetusta, Silander valottaa.

Myös tulevan ottelun jälkeiset visiot ovat Silanderilla selvät. Pitkä uurastus ja kovat näytöt ovat kantaneet hedelmää, sillä espoolainen on allekirjoittanut pian julkistettavan sopimuksen kansainvälisen promootion kanssa.

- Olen tehnyt jo kansainvälisen läpimurron ja nyt teen siellä tulosta. Tavoite on huipulla, tästä kuulette pian lisää, myhäilee Silander.


 
Tapahtuman pääottelussa nähdään 11-ottelun voittoputkessa oleva Janne "Jamba" Elonen-Kulmala kohtaa Brasilian Diego Silvan.

CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.
CAGE 39 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 29.4.2017 klo 18 alkaen.