CAGE 35: Salovaaralle kova haastaja Brasiliasta

05.04.2016

 


CAGE-sopimusottelija Joni Salovaara tähdittää toukokuun 13. päivä Helsingin Kulttuuritalolla oteltavaa CAGE 35-tapahtumaa.

Haasteita kaihtamaton Espoon Kehähaiden kasvatti kävi joulukuun lopulla ottelemassa Tsetseniassa. Tuloksena oli tappio hajaäänin erittäin kovan ottelun päätteeksi venäläiselle Salman Zhamaldaeville. Kokeneen suomalaisen ottelusaldo ammattilaisena kattaa kaikkiaan neljätoista voittoa ja kahdeksan tappiota. Kolmeen edelliseen otteluun mahtuu myös kaksi arvostelematonta ottelua (No contest). Suomalaisten vapaaottelufanien mieleen on etenkin jäänyt ottelu brasilalaista Rafael Macedoa vastaan CAGE 32-tapahtumasta. Salovaara otti tuolloin voiton tuomariäänin, mutta vastustajan tekemän protestin johdosta tulos mitätöitiin ja tilastoihin jäi ''No contest''. Nyt katse on luonnollisesti tulevassa.

- Hienoa päästä taas ottelemaan kovatasoiselle kortille Cageen. Harjoiteltu on rajusti ja jippoja hiottu hihat täyteen.

30-vuotias espoolainen saa vastaansa saman ikäisen ja niin ikään kokeneen ottelijan, brasilialaisen Missael Silva De Souzan. Silvan vuonna 2007 alkanut ammattilaisura kattaa viisitoista ottelua, joista voitettuja on yksitoista ja hävittyjä neljä. Myös ''JoSa'' lempinimellä tunnettu Salovaara on ehtinyt tutustua hieman tulevaan vastukseen.

- Vastustaja on monipuolinen ja ihan hyvän urheilijan oloinen. Ei erityisen huono millään osa-alueella, mikä on poikkeuksellista.

Ottelupari on tilastojen perusteella erittäin kutkuttava, sillä kumpaiseltakin löytyy otteluissa todennettua tyrmäysvoimaa ja lopetusvoittoja. Salovaaran listalta löytyy 4 tyrmäysvoittoa ja peräti 6 kuristuksin ja luovutusottein saatua voittoa. Missaelin vastaava lista on 4 tyrmäysvoittoa ja 3 kuristus- tai luovutusottein saatua voittoa.

Salovaaran näkemys ottelun kulusta on selkeä.

- Takaan katsojille hienon kamppailu-urheiluelämyksen. Ikimuistoisen suorastaan. Olen tyylikkäästi eri tasolla kuin kaveri ja leikittelen näyttävillä keskeytyksillä jo mielessäni, summaa Salovaara.

Sanavalmiilla espoolaisella on myös selvät suunnitelmat kuluvalle vuodelle ja ne eivät kaikki liity vapaaotteluun.

- Mummin ja ukin talon katto täytyy saada maalatuksi ja auto leimalle, että pääsee nopeammin salille. Muuten ajan edelleen pyörällä, niin kuin koko talven. Aion voittaa myös kaiken mahdollisen loppuvuoden aikana.

Lisätietoa

CAGE 35 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 13.5.2016 klo 19 alkaen.

OSTA  CAGE 35-LIPUT

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE