CAGE 35: Kuivanen kohtaa pääottelussa voittamattoman Silvan

11.04.2016

 


Anton Kuivanen kohtaa CAGE 35 –ammattilaisvapaaotteluillan pääottelussa toukokuun 13. päivä Helsingin Kulttuuritalolla voittamattoman brasilialaisen Felipe Silvan. Kuivasen vastustaja julkistettiin perjantaina 8.4 järjestetyssä mediatilaisuudessa Helsingin Casinolla.

Viime lokakuussa viimeksi otellut Felipe Silva on tilastojen valossa erittäin lopetushakuinen ja hänen kuudesta voitosta viisi onkin tullut lopetuksin, joista peräti kaikki ovat päättyneet ensimmäisessä erässä. Voittamaton brasilialainen on otellut täydet kolme erää vain kerran, jolloin hän otti voiton yksimielisin tuomariäänin.

- Tiedän, että kaverilla on aika pitkä thainyrkkeilytausta. Ihan menestynyt thainyrkkeilijä ja suhteellisen nuori tappioton vapaaottelu-ura takana, taitaa olla 6-0 ja enimmäkseen tyrmäysvoittoja, että ihan kovalla temmolla näyttää ottelevan, Kuivanen summaa vastustajastaan.

Helsingin GB Gymiä edustava Kuivanen lähti hakemaan vauhtia toukokuun otteluun Brasiliasta.

- Treenasin UFC-ottelija Demian Maian salilla Sao Paulossa. Siellä on hyvä vaparitiimi, hyviä mattomiehiä ja hyviä brassijiujutsukoita. Sain hyviä eriä Demianin kanssa, joka on yksi maailman kovimpia jätkiä tällä hetkellä. Oli myös kiva vaihtaa kuulumisia ja jutella vapaaottelusta.

- Pääpainotus Brasilian matkalla oli oikeastaan painipuolen kehittämiselle, ennen sitä oli pidempi pätkä, missä hiottiin nyrkkeilyä ja pystytekniikoita. Kävin myös Riossa Nova Uniaon salilla ja Felipe Costan salilla Copacabanalla treenaamassa, Kuivanen kertoo.

Kuivanen ehti myös lomailla Brasilian matkallaan ja piti henkisestä hyvinvoinnistaan huolta harjoittelun ohella.

- Tuli nautittua vesiurheilusta, rantaelämästä ja otettuu  vähä lunkimmin. Sai huoltaa kehoa, palautua ja ladata akkuja. Nautin auringosta ja sai tulla virkein mielin takaisin Suomeen.

Kuivanen lähestyy tulevan ottelun kulkua laskelmallisesti.

- Tyrmäykset ja lopetukset ei pakottamalla tule. Jos lähtee väkisin metsästää lopetusta ja yrittää liikaa, menettää hyvän meiningin ottelusta. Kaikki palikat täytyy olla kohdillaan, hyvä flow päällä. Hyvä rentous, hyvä herkkyys ja hyvä ajoitus niin kaveri katkeaa kovaan paineeseen.

Kuivasta ei hetkauta vastustajan kovat lopetustilastot vaan lähtee itse hakemaan näyttävää lopetusta, tavalla tai toisella.

- Haaveilen lopetusvoitosta ja tottakai näyttävästä sellaisesta. Vapaaottelun suola on keskeytys- ja lopetusvoitot. Ilman muuta lähdetään hakemaan näyttävää keskeytysvoittoa hyvän taistelun päätteeksi. Tavalla tai toisella mä tuun ottaa 13. toukokuuta keskeytysvoiton Felipe Silvasta, Kuivanen vakuuttaa.

Lisätietoa

CAGE 35 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 13.5.2016 klo 19 alkaen.

OSTA  CAGE 35-LIPUT

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE

 


CAGE-sopimusottelija Joni Salovaara tähdittää toukokuun 13. päivä Helsingin Kulttuuritalolla oteltavaa CAGE 35-tapahtumaa.

Haasteita kaihtamaton Espoon Kehähaiden kasvatti kävi joulukuun lopulla ottelemassa Tsetseniassa. Tuloksena oli tappio hajaäänin erittäin kovan ottelun päätteeksi venäläiselle Salman Zhamaldaeville. Kokeneen suomalaisen ottelusaldo ammattilaisena kattaa kaikkiaan neljätoista voittoa ja kahdeksan tappiota. Kolmeen edelliseen otteluun mahtuu myös kaksi arvostelematonta ottelua (No contest). Suomalaisten vapaaottelufanien mieleen on etenkin jäänyt ottelu brasilalaista Rafael Macedoa vastaan CAGE 32-tapahtumasta. Salovaara otti tuolloin voiton tuomariäänin, mutta vastustajan tekemän protestin johdosta tulos mitätöitiin ja tilastoihin jäi ''No contest''. Nyt katse on luonnollisesti tulevassa.

- Hienoa päästä taas ottelemaan kovatasoiselle kortille Cageen. Harjoiteltu on rajusti ja jippoja hiottu hihat täyteen.

30-vuotias espoolainen saa vastaansa saman ikäisen ja niin ikään kokeneen ottelijan, brasilialaisen Missael Silva De Souzan. Silvan vuonna 2007 alkanut ammattilaisura kattaa viisitoista ottelua, joista voitettuja on yksitoista ja hävittyjä neljä. Myös ''JoSa'' lempinimellä tunnettu Salovaara on ehtinyt tutustua hieman tulevaan vastukseen.

- Vastustaja on monipuolinen ja ihan hyvän urheilijan oloinen. Ei erityisen huono millään osa-alueella, mikä on poikkeuksellista.

Ottelupari on tilastojen perusteella erittäin kutkuttava, sillä kumpaiseltakin löytyy otteluissa todennettua tyrmäysvoimaa ja lopetusvoittoja. Salovaaran listalta löytyy 4 tyrmäysvoittoa ja peräti 6 kuristuksin ja luovutusottein saatua voittoa. Missaelin vastaava lista on 4 tyrmäysvoittoa ja 3 kuristus- tai luovutusottein saatua voittoa.

Salovaaran näkemys ottelun kulusta on selkeä.

- Takaan katsojille hienon kamppailu-urheiluelämyksen. Ikimuistoisen suorastaan. Olen tyylikkäästi eri tasolla kuin kaveri ja leikittelen näyttävillä keskeytyksillä jo mielessäni, summaa Salovaara.

Sanavalmiilla espoolaisella on myös selvät suunnitelmat kuluvalle vuodelle ja ne eivät kaikki liity vapaaotteluun.

- Mummin ja ukin talon katto täytyy saada maalatuksi ja auto leimalle, että pääsee nopeammin salille. Muuten ajan edelleen pyörällä, niin kuin koko talven. Aion voittaa myös kaiken mahdollisen loppuvuoden aikana.

Lisätietoa

CAGE 35 ammattilaisvapaaottelutapahtuma

otellaan Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 13.5.2016 klo 19 alkaen.

OSTA  CAGE 35-LIPUT

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM

YOUTUBE